NOVI SUKOBI: Donjeck i drugi gradovi cele noći granatirani
Foto: AP

Bez predaha

NOVI SUKOBI: Donjeck i drugi gradovi cele noći granatirani

Planeta -
Pod artiljerijskom paljbom su bili Budijonovski i Lenjinski na jugu Donjecke oblasti i Kujbiševski i Kijevski na severozapadu

DONJECK - Grad Donjeck je cele prethodne noći granatiran kao i da su ukrajinska vojska i pripadnici samoodbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) razmenjivali artiljerijsku vatru.

Podataka o žrtvama, zasad, nema, a grantirani su Budijonovski i Lenjinski reon na jugu Donjecka i Kujbiševski iKijevski na severozapadu, naveo je Glas Rusije.

Predstavnici samoodbrane DNR demantovali su vest da je st da je njihov ministar odbrane i komandant Igor Strelkov ranjen u borbi.

"Ovo nije prvi put da se takve glasine pojave u javnosti i one nikad nisu potvrđene. S Igorom Strelkovom je sve u redu", prenosi Rosijskaja gazeta izjavu Fjodora Berezina, zamenika ministra odbrane DNR. Prethodno je Rojters javio da je na portalu DNR "Novorosija" objavljeno da je Strelkov, čije je pravo ime Igor Girkin, teško ranjen.

U međuvremenu, Itar-Tass navodi izjavu zamenika premijera DNR Andreja Purgina da ne može da odbaci izveštaj o ranjavanju Strelkova.

"Nemam tačnu informaciju, ali to je najverovatnije istina", rekao je Purgin i dodao da je u toj oblasti bilo žestokih sukoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track