MISTERIJA: Opljačkano 20.000 dolara s računa putnika iz nestalog malezijskog aviona!
Foto: AP

Gde su pare?

MISTERIJA: Opljačkano 20.000 dolara s računa putnika iz nestalog malezijskog aviona!

Planeta -
Banka u Kuala Lumpuru potvrdila je da je 18. jula novac nestao s računa troje njenih klijenata i da je prebačen na račun putnika koji je isto bio u nestalom avionu

KUALA LUMPUR - Više od 20.000 američkih dolara nestalo je s računa četvoro putnika koji su bili na letu MH370.

Pet meseci posle nestanka aviona "Malezija erlajnza", banka u Kuala Lumpuru potvrdila je da je 18. jula novac nestao s računa njenih klijenata. Krađu je prijavila policiji, piše Dejli mejl.

Tog dana novac je preusmeren s računa troje putnika na račun četvrte osobe, koja je takođe bila na kobnom letu. Zatim se novcu gubi svaki trag - nestao je s računa.

Po malezijskom zakonu, za ovakav prekršaj predviđena je kazna do 30.000 funti ili 10 godina zatvora, a u nekim slučajevima - oboje.

Nije isključena mogućnost i da je neko iz banke uključen u malverzaciju.

"Pregledamo snimke kamera za nadzor iz banke kako bismo pronašli počinitelja", rekao je pomoćnik inspektora Odeljenja za kriminalistiku Izani Abdul Gani.

"Verujemo da je lopov preko nekoliko bankomana u Klang Veliju prebacio novac na četvrti račun", rekao je za Nju strit tajms izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Boing 777 avio-kompanije "Malezija erlajnz" koji je leteo iz Kuala Lumpura za Peking nestao je s radara 8. marta. Poslednji kontakt s kontrolorima leta imao je kada se nalazio 120 nautičkih milja od istočne obale malezijskog grada Kota Baru. U avionu je bilo 227 putnika i 12 članova posade. Sprovedena je detaljna istraga, ali još nisu razjašnjene okolnosti nestanka aviona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track