SUPERBAKA PADOBRANAC: Mazi lavove i lovi krokodile!
Foto: Kurir Štampano

Starica iz Irske zadivila ceo svet

SUPERBAKA PADOBRANAC: Mazi lavove i lovi krokodile!

Planeta -
Nensi Ašmavi spremna je da ispuni gotovo svaki zadatak koji joj njen sin Baz postavi, a ne libi se i da život izloži direktnoj opasnosti
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

DUBLIN - Starica Nensi Ašmavi (71) iz Irske je najhrabrija baka na svetu, koja se odvažila da skoči padobranom, da u kavezu zaroni među najopasnije ajkule, učestvuje u lovu na smrtonosne paukove-ubice i aligatore, ali da bude i deo izazova poput spuštanja čamcem niz najbržu reku i jedenja najogavnijih insekata koji se mogu naći na zemlji.Nensi koja je svojim poduhvatima zadivila čitav svet u nebrojeno mnogo pustolovina upušta se sa sinom Bazom (38), koji s njom putuje po čitavom svetu i traži sve izazovnije zadatke. Rezultat uspešno izvršenih pustolovina jeste emisija „50 načina kako da ubijete svoju majku“, koja podrazumeva da će Nensi morati da odgovori na još mnogo najrazličitijih zahteva.

Zavisna od avanture- Na tu ideju došli smo kad me je mama iznenada pitala da li bih je jednom poveo sa sobom kad skačem padobranom. Prvo sam pomislio da je previše stara, i to sam joj i rekao, ali kad sam shvatio da je zaista zainteresovana za takvu avanturu, nisam želeo da je zaustavljam - rekao je Baz i dodao da su otad ostale avanture samo nizale jedna za drugom.Neobični pustolovi počeli su od jednostavnijih zadataka, koji su podrazumevali kuvanje ovčije glave, nastup u kabareu, izvršavanje zadataka lovaca na ucene, a kasnije su prešli na mnogo ekstremnije. Krčenje puta kroz najgušću kambodžansku šumu s opasnim životinjama i insektima, plivanje s ajkulama u kavezu, bandži-džamping s najvišeg mosta na svetu, skakanje padobranom s najveće moguće visine, lov na tarantule i preživljavanje 24 sata u pustinji samo su neki od njih.

Ispunjava sebi želje- Pojedini delovi emisije izgledaju pomalo brutalno, ali ja ne nameravam zaista da ubijem svoju majku - istakao je kroz osmeh Baz i dodao da samo želi da vremešnoj Nensi pokaže šta sve život pruža i da joj mogućnosti da testira svoju izdržljivost.Prema njenim rečima, omiljeni zadatak bio joj je skok padobranom.- To je nešto što sam oduvek želela da uradim. Na svoj 71. rođendan skočila sam sa 5.486 metara, i to je bilo nešto zaista posebno. Videla sam ceo Los Anđeles s te visine i taj doživljaj se ne može opisati rečima - rekla je oduševljena Nensi.

ČINJENICEZadaci koji tek čekaju Nensi- da ide u lov na prave kriminalce u Los Anđelesu i Las Vegasu- da uloži celu svoju penziju na ruletu u Vegasu- da jaše kamilu kroz celu pustinju u Maroku- da leti u balonu kroz Saharu- da uradi tetovažu na Tajlandu- kuvanje i jedenje insekata- pejntbol rat sa sinom Bazom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja