(VIDEO) LAVROV: Rusija želi da pošalje još jedan humanitarni konvoj u Ukrajinu
Foto: Reuters

Zvanično

(VIDEO) LAVROV: Rusija želi da pošalje još jedan humanitarni konvoj u Ukrajinu

Planeta -
Mi želimo da postignemo sporazum o svim uslovima za isporuku drugog konvoja istim putem narednih dana, kaže šef ruske diplomatije

MOSKVA - Rusija želi da uskoro pošalje još jedan konvoj sa humanitarnom pomoći u istočnu Ukrajinu, izjavio je danas ruski šef diplomatije Sergej Lavrov bez obzira na to što su Kijev i Zapad kritikovali Moskvu zbog slanja prvog humanitarnog konvoja bez zvanične dozvole.

"Humanitarna situacija se ne poboljšava, već se pogoršava. Mi želimo da postignemo sporazum o svim uslovima za isporuku drugog konvoja istim putem narednih dana", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

http://www.youtube.com/watch?v=NWBt9VdhULQ

Ruski ministar spoljnjih poslova je takođe kazao da se baš sva šteta naneta civilnoj infrastrukturi u istočnoj Ukrajini, gde je u toku sukob između ukrajinskih i proruskih snaga, ne može pripisati greškama ili slučajnosti. On je uoči sutrašnjeg sastanka predsednika Rusije i Ukrajine u Minsku istakao da je Rusija spremna da upotrebi svaki oblik diplomatije u cilju okončanja sukoba u Ukrajini.

"Mi smo spremni za svaki oblik diplomatije koji daje rezultat", rekao je Lavrov, dodajući da je cilj da se pomogne Ukrajincima da se dogovore među sobom, naveo je Rojters.

On je izrazio nadu da je će se na sutrašnjem sastanku u Minsku razgovarati o humanitarnoj situaciji u Ukrajini i da će se sve strane složiti da postoji potreba da se pruži pomoć civilima koji žive tamo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track