10 STVARI KOJE NISTE ZNALI O BELOJ KUĆI: Od Zapadnog krila vodi jedan podzemni prolaz. Saznajte gde
Foto: Reuters

Zanimljive činjenice

10 STVARI KOJE NISTE ZNALI O BELOJ KUĆI: Od Zapadnog krila vodi jedan podzemni prolaz. Saznajte gde

Planeta -
Gradnja rezidencije počela je 1792. po nalogu Džordža Vašingtona, a arhitekta je bio Džejms Hoben iz Irske

Bela kuća je popularni naziv za službenu rezidenciju predsednika SAD u Vašingtonu. Nalazi se na Pennsilvanijaa Aveniji 1600 u Vašingtonu.Imanje je u vlasništvu službe nacionalnih parkova Sjedinjenih Američkih Država i deo je Predsedničkog parka Gradnja rezidencije počela je 1792. po nalogu Džordža Vašingtona, a arhitekta je bio Džejms Hoben iz Irske.

1. U Beloj kući je stalno zaposleno 5 kuvara.2. Džordž Vašington nikada nije živeo u Beloj kući. Umro je godinu dana pre nego što je završena.

3. Bil Klinton je imao đakuzi u dvorištu bele kuće.

Foto: AP
Foto: AP

4. U vreme tedi Ruzvelta je sagrađeno Zapadno krilo.5. Predsednik Amerike dobija mesečni račun za ono što je jeo, za pranje veša...6. U Beloj kući organizovana su 2 venčanja. U njoj se udala ćerka Ričarda Niksona, i venčao se brat Hilari Klinton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

7. Slavni glumac Tom Henks kupio je aparat za espreso za Belu kuću kada je tokom jedne posete primetio da ga nisu imali.

Foto: AP
Foto: AP

8. Džimi Karter je sagradio kućicu na drvetu za svoju ćerku u dvorištu Bele kuće.9. U Beloj kući se pravi pivo "Bela kuća medena dolina". Jedan od glavnih sastojaka je med iz pčelinjaka koji se nalazi u Predsenikovoj bašti.10. Od Zapadnog krila do bazena u dvorištu Bele može se doći podzemnim prolazom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track