PUTIN PRETI: Želim da podsetim, Rusija je vodeća nuklearna sila, ne kačite se sa nama!
Foto: AP

Ruski predsednik

PUTIN PRETI: Želim da podsetim, Rusija je vodeća nuklearna sila, ne kačite se sa nama!

Planeta -
Hvala Bogu, mislim da niko i ne pomišlja da uđe u sukob velikih razmera sa Rusijom. Želim da vas podsetim da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila, naglasio je ruski predsednik

Ruske oružane snage, uz podršku nuklearnog arsenala, spremne su da se suprodstave svakoj vrsti agresije, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.Putin je napomenuo da je Rusija daleko od nekog većeg konflikta, ali da je spremna u svakom trenutku da odbije bilo kakav vid agresije."Naši partneri bi trebalo da shvate da je najbolje ne kačiti se sa nama", rekao je Putin."Hvala Bogu, mislim da niko i ne pomišlja da uđe u sukob velikih razmera sa Rusijom. Želim da vas podsetim da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila, naglasio je ruski predsednik.

Posle nešto više od dve decenije posle raspada SSSR, Ruska vojna sila ponovo raste. Budžet za vojsku se, ako se pogleda u odnosu na 2008. godinu, povećao skoro za trećinu. Očekivani rast u naredne tri godine bi trebalo da bude za 44 odsto veći nego danas. Sadašnji vojni budžet Rusije iznosi 76,6 milijardi dolara.

Rusija trenutno ima 766.000 aktivnih vojnika plus rezervni sastav koji broji 2.485.000 vojnika. Rusija poseduje najveću tenkovsku armadu koja broji 15.500 vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=2xxAO-j9xLw

(Telegraph.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track