PORUKA ĆERKE ZAROBLJENOG HRVATSKOG ZETA: Nedostaješ mi, tata, ti si moj heroj!

Betani Hejns (17), ćerka Britanca Dejvida Hejnsa (44)

PORUKA ĆERKE ZAROBLJENOG HRVATSKOG ZETA: Nedostaješ mi, tata, ti si moj heroj!

Planeta -
Betani Hejns (17) na Fejsbuku objavila reči upućene ocu Dejvidu Hejnsu (44), koji je određen kao naredna žrtva brutalnih koljača IS

LONDON - Betani Hejns (17), ćerka Britanca Dejvida Hejnsa (44), kog su 2013. na granici sa Sirijom oteli ekstremisti Islamske države (IS), a sad zapretili da će njemu sledećem odrubiti glavu nakon dvojice američkih novinara, molila je teroriste da ne ubiju njenog oca i na internetu napisala poruke koje su potresle svet.- Tata, nedostaješ mi! Ti si moj heroj! Dala bih sve da mi se vratiš, da te ponovo vidim i zagrlim - istakla je nesrećna tinejdžerka, inače Hejnsova ćerka iz prvog braka koja živi u Škotskoj.

Sa drugom ćerkom... Dejvid
Sa drugom ćerkom... Dejvid

Čestitala mu dan očevaHejns se prvi put oženio kad je imao 22 godine, a on i njegova supruga Luiza ubrzo su dobili ćerku. Godinu dana nakon što je Dejvid otet, devojčica je na svom Fejsbuku objavila čestitku za dan očeva i napisala: „Tata, iako nisi tu, to ne znači da treba da propustiš ovaj dan.“ Osim čestitke objavila je i fotografije na kojima je ona s ocem dok je bila mala i fotografije Dejvida sa ćerkicom (4) iz drugog braka koju ima s Hrvaticom Draganom Prodanović iz Siska. Dragana je, takođe, na društvenim mrežama objavila svoje, Dejvidove i fotografije njihove ćerke, uz komentar: „Ovo je moj svet“ i „Ovo su dva najdragocenija bića u mom životu.“

Prete mu odsecanjem glave... Dejvid sa dželatom
Prete mu odsecanjem glave... Dejvid sa dželatom

Tražili otkupDejvidovi roditelji, otac Herbert (77) i majka Meri (79), žive u Škotskoj. Oni su 17 meseci čekali bilo kakvu vest o sinu, a onda ih je nedavno kontaktirao „džihad John“, koljač koji je odgovoran za javna smaknuća dvojice novinara - Džejmsa Folija (40) i Stivena Sotlofa (31). On je putem imejla i Skajpa tražio otkupninu za Dejvida, ali se pretpostavlja da je suma bila previsoka. Hrvatski mediji navode da je gotovo nemoguće doći do bilo kakvog podatka o tome gde je sad Dejvid i da li će biti ubijen. Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova naglasilo je da se o tome ne sme govoriti radi bezbednosti.Podsetimo, Dejvid je 2000. došao u Hrvatsku, a otkad se 2010. oženio Draganom, kao stalno prebivalište navodi Hrvatsku.

Ogranak terorista u IndijiAL KAIDA: KREĆEMO U NOVI SVETI RATČelnik Al Kaide Ajman el Zavahri objavio je video-poruku kojom je obznanio osnivanje novog ogranka njegove terorističke organizacije na indijskom potkontinentu. Novi ogranak Al Kaide, već aktivan u Avganistanu i Pakistanu, želi da oživi kalifat u Mjanmaru, Bangladešu i drugim delovima Indije. Nastao je pregrupisanjem, u poslednje dve godine, boraca pod vlašću Pakistanca Asima Umara, koji je podređen šefu avganistanskih talibana muli Mohamedu Omaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track