Putin ratuje s kumom

Putin ratuje s kumom

Planeta -
Ksenija Sobčak (30) na meti Kremlja jer je razbesnela svog kuma, premijera Rusije, tako što je postala jedan od lidera opozicije

MOSKVA - Nije htela da sluša.Ksenija Sobčak (30), kumica ruskog premijera Vladimira Putina, u tamošnjoj javnosti poznatija kao ruska Paris Hilton, našla se na meti Kremlja. Ruske sanitarne službe naložile su kontrolu njenog restorana, nakon što su je novinari portala Lajf njuz, bliskog vlasti, optužili da ih je u njemu pijana držala kao taoce. Ona, međutim, veruje da je na nišanu zbog toga što je postala jedan od lidera opozicije.Ksenija je prošle nedelje večerala s prijateljima i dvojicom velikih Putinovihkritičara u svom restoranu u Moskvi. Dva reportera Lajfa tajno su snimala razgovor za večerom. Međutim, obezbeđenje ih je otkrilo, zaplenilo im memorijske kartice iz kamera i izbacilo iz restorana.Nakon toga, tabloidni portal podneo je prijavu protiv Sobčakove, optužujući je da je mrtva pijana dva novinara držala kao taoce.Samo dan nakon incidenta Genadij Oniščenko, glavni sanitarni inspektor u Rusiji, objavio je da bi restoran Sobčakove trebalo ispitati jer su njeni gosti prekršili zdravstvene zakone izlazeći kroz kuhinju.Ksenija, međutim, negira da je maltretirala novinare.- Cela priča je velika laž. Ja sam antialkoholičar. Nikoga nisam napala. Samo sam konfiskovala kartice iz kamera jer su snimali privatan razgovor bez odobrenja - izjavila je Ksenija.Ona tvrdi da je reč o prljavoj kampanji protiv nje jer postala jedan od lidera opozicije u Rusiji.Pre ovoga, Ksenija, koja je radila kao nezavisni posmatrač na nedavno održanim predsedničkim izborima, podnela je zvaničnu prijavu zbog toga što je jedna devojka rekla da je dobila 100 dolara da glasa za Putina.Sobčakova je razbesnela svog kuma Putina prošle godine u decembru, kad je počela da prisustvuje i govori na masovnim protestima opozicije. Njen blog na internetu i Tviter profil prati više od 300.000 ljudi.Inače, Ksenija je ćerka Anatolija Sobčaka, koji je bio prvi slobodno birani gradonačelnik Sent Peterburga 1991, a Putin mu je bio zamenik. Njena majkaLjudmila Narusova bila je zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta, a 2002. je postala senator u gornjem domu.

Glamurozan životSlično kao i Paris Hilton u SAD, Ksenija se zabavlja sa milionerima, vozi „porše“, a slikala se i za naslovnicu ruskog Plejboja. Najpoznatija je kao voditeljka ruske verzije Velikog brata „Dom 2“, koji su mnogi konzervativci nazivali bordelom. Ipak, ona ima diplomu fakulteta međunarodnih odnosa i master iz političkih nauka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track