Merah počinio zločine posle obuke u Bosni!

Merah počinio zločine posle obuke u Bosni!

Planeta -
Ubica iz Tuluza pre mesec dana u Zavidovićima prisustvovao predavanjima mudžahedina o islamu

BANJALUKA - Serijski ubica iz Tuluza, Francuz alžirskog porekla Muhamed Merah, koji je pre nekoliko dana usmrtio sedam osoba, nedavno je boravio u BiH i to na jednom od brojnih predavanja o islamu.

Merah je, u organizaciji misteriozne organizacije "Poziv u raj", prisustvovao predavanju njenog predvodnika Muhameda Sejfudina Čivčije, u Zavidovićima prošlog meseca, potvrdio je zvaničnik jedne zapadne obaveštajne agencije.

"Merah je već duže održavao bliske kontakte sa grupom Alžiraca iz BiH, od kojih se za većinu smatralo da su već odavno napustili teritoriju ove zemlje", piše Fokus.

Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević rekao je da obaveštajni podaci ukazuju na to da je u poslednjih nekoliko meseci Merah kontaktirao s nekadašnjim komandantom El mudžahedin odreda iz sastava Trećeg korpusa bošnjačke Armije RBiH Abu al-Me'alijem.

Protiv Galijaševića je Udruženje građana "Poziv u raj", sa sedištem u Tuzli, uputilo Kantonalnom sudu u Zenici tužbu za klevetu, tereteći ga da je u oktobru prošle godine u prilogu za RTRS povredio ugled te organizacije, koja je u Nemačkoj zabranjena, jer je označena kao teroristička.

Iako Kantonalni sud u Zenici nije nadležan za ovaj slučaj, tužba nije vraćena podnosiocu, već je prosleđena nadležnom Opštinskom sudu u Zavidovićima - ođeljenju u Maglaju. To odeljenje prihvatilo je tužbu i tuženom odredilo rok od 30 dana da se o njoj izjasni, što je Galijašević, kako je potvrdio, juče i učinio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track