Najnovije vesti

(VIDEO) MEKSIKO U PANICI: Uragan Odil donosi potop i odrone zemljišta
Foto: Printscreen Yt

Bes prirode

(VIDEO) MEKSIKO U PANICI: Uragan Odil donosi potop i odrone zemljišta

Planeta
15:38h
Opasnost preti i na otvorenom moru od tropske oluje Eduarda, koja se formira na Atlantskom okeanu, a očekuje se da će kasniju u toku dana da preraste u uragan

MEKSIKO SITI - Uragan "Odil", koji preti pacifičkoj obali Meksika, prerastao je danas u treću kategoriju, a vlasti su upozorile na pojavu jakih kiša koje će dovesti do poplava u priobalnim delovima.

Posebno je pogođeno poluostrvu Baha Kalifornija, gde se očekuje da padne velika količina kiše, upozorio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

"Ove kiše će najverovatnije dovesti do poplava i odrona zemljišta", saopštio je Centar sa sedištem u Majamiju.

NHC je upozorio na "moguće jačanje uragana" pre nego što priđe poluostrvu i pređe preko te oblasti u toku današnjeg i sutrašnjeg dana.

Uragan "Odil" duva jačinom od 193 kilometara na sat, a centar oluje se nalazi 280 kilometara severozapadno od luke Mansanilo, koja je i najprometnija nacionalna luka, navodi AFP.

Opasnost preti i na otvorenom moru od tropske oluje "Eduarda" koja se formira na Atlantskom okeanu, a očekuje se da će kasniju u toku dana da preraste u uragan.

Meksiko je na samom početku meseca bio na udaru uragana "Norberta", koji je doveo do plavljenja naseljenih mesta. Tada je oko 7.000 ljudi bilo primorano na evakuaciju, a blizu 500 kuća je oštećeno.

http://www.youtube.com/watch?v=SGRx6k1m8vI

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...