Sarkozi: Ni slučajno ne puštajte snimke Merahovih ubistava

Sarkozi: Ni slučajno ne puštajte snimke Merahovih ubistava

Planeta -
I porodica ubijenog rabina, čija je dva sina Merah ubio, tražila je da se snimci ubistava ne emituju
PARIZ - Francuski predsednik Nikola Sarkozi zatražio je od televizijskih stanica da "ni pod kojim izgovorom" ne emituju snimke ubistava koje je počinio Muhamed Merah.
Merah je između 11. i 19. marta na jugozapadu Francuske ubio tri francuska vojnika, troje dece i jednog rabina, asnimke ubistava je na USB poslao televizijskoj stanici Al Džazira u Parizu.
"Molim urednike svih televizijskkh stanica da ni pod kojim izgovorom ne emituju (snimke ubistava)" rekao je Sarkozi. I porodica ubijenog rabina, čija je dva sina Merah takođe ubio, tražila je da se snimci ubistava ne emituju.
"Porodica apeluje na sve medije da ne emituju snimke i da poštuju njihov bol", rekao je agenciji Frans pres advokat rabinove porodice, Patrik Kligman.
Istu želju izrazila je i majka jednog od ubijenih vojnika, Latifa Ibn Ziaten, "Molim ih da ne emituju snimak. Poginuo je moj sin, koji je imao samo 30 godina, a to žele da prikažu kao da je reč o filmu. Molim vas, ja to ne želim da vidim", kazala je ona.
Pošto je ubio sedmoro ljudi, istragom je utvrđeno da je Merah, Francuz alžirskog porekla, u više navrata putovao u Avganistan i Pakistan, gde se veruje da je prošao obuku Al Kaide.
Pripadnicima specijalnih policijskih snaga RAID, koji su prošle nedelje došli da ga uhapse, je rekao da je privržen Al Kaidi, a otpor hapšenju je pružao više od 30 sati. Ubijen je u četvrtak kada je sa oružjem u rukama skočio kroz prozor zgrade koja je bila opkoljena pripadnicima RAID.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track