Direktorka poslala osnovce da gase šumski požar

Direktorka poslala osnovce da gase šumski požar

Planeta -
Hrabri učenici osmog i devetog razreda nisu marili za vlastite živote, iako je malo jači vetar vatru mogao usmeriti prema njima, pišu Nezavisne novine
TESLIĆ - Učenici Osnovne škole "Stevan Dušanić" iz mesta Pribinić, kod Teslića, po naređenju direktorke Vukice Ostojić gasili su juče požar koji je buknuo u borovoj šumi, dvadesetak metara od škole.
Hrabri učenici osmog i devetog razreda nisu marili za vlastite živote, iako je malo jači vetar vatru mogao usmeriti prema njima.
Ostojićeva juče nije želela da odgovori na pitanje zašto deca gase požar i poručila da novinari nisu dobrodošli. Na pitanje da li je požar izazvao kućni majstor, kako su to tvrdili pojedini nastavnici, takođe nije želela da odgovori.
Nastavnici su deci dodavali pune kante sa vodom ib orili se s vatrenom stihijom oko pola časa dok nisu celi posao preuzeli vatrogasci. Jedan od učenika se čak požalio da bi i on rado s drugarima gasio požar, ali da na sebi ima nove hlače i da ne sme da ih zaprlja, pi[u Neya.
Nastavnici koji su sipali vodu u kante dobacivali su da vode nema dovoljno, jer su restrikcije, te da ne znaju kako će se izboriti sa vatrenom stihijom.
Pola časa nakon izbijanja požara, u školsko dvorište se sjurio vatrogasni kamion koji je došao iz Teslića.
Đaci i nastavnici su se borili s vatrenom stihijom oko pola časa dok nisu celi posao preuzeli vatrogasci.
Dvojica vatrogasaca nekako su uspela dovući crevo do šume, ali je vatra zahvatila veliki deo visoke borove šume, procenjuje se između 3,5 i četiri hektara.
Nakon što su vatrogasci došli pred školu, a za njima i Komunalna policija iz Teslića, Ostojićeva je poslala decu kućama.
Anton Kasipović, ministar prosvete i kulture RS, rekao je da prema informacijama koje je dobio od direktorke deca nisu gasila požar.
"U vreme kada je požar došao do škole u Pribiniću, na nekih dvadesetak metara od objekta, završavala se nastava za decu koja su izvedena sa strane škole sa koje nije pretio požar", rekao je Kasipović i dodao da ima informaciju da nije bilo opasnosti ni po školu ni po decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track