Mala Slovenka Klara živa, oteli je konsultanti za starateljstvo

Živa i zdrava

Mala Slovenka Klara živa, oteli je konsultanti za starateljstvo

Planeta -
Angažovao ih otac u bici za starateljstvo, a bez njegovog znanja dete držali godinu dana
CELJE - Petogodišnja devojčica koja je nestala pre više od godinu dana usred bitke za starateljstvo nad njom, pronađena je "živa i zdrava", saopštila je policijska uprava u Celju.
Pre nekoliko dana policija je uhapsila dvoje konsultanata koje je angažovao otac devojčice i koji su očigledno krili devojčicu protiv njegove volje, prenosi agencija STA.
Oni su uhapšeni pošto je otac devojčice Boštjan Kaker osuđen na tri i po godine zatvora 15. marta zbog zanemarivanja ćerke.
On je, međutim, 22. marta podneo krivičnu prijavu protiv Matić Munca i Natalije Markač, savetnika u jednoj konsultantskoj firmi zbog sumnje da su oteli devojčicu Klaru.
Kakerovo pismo Nataliji Markač koje je objavio njegov advokat otkriva da je on molio savetnike da prestanu da kriju devojčicu.
Devojčicina majka je prijavila da je Klara nestala u martu 2010. godine nakon što policija nije uspela da sprovede u delo odluku suda iz 2010. godine da se starateljstvo nad devojčicom dodeli majci.
Otac koji je odbio da preda Klaru majci takođe je prijavio svoju bivšu ženu i njenog oca za navodno seksualno zlostavljanje ćerke, optužba koju je tužilaštvo odbacilo u maju 2011. godine.
Anonimni klijenti pomenute konsultantske firme izjavili su da im je savetovano da upotrebe optužbe sa seksualno zlostavljanje kako bi dobili starateljstvo nad svojom decom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track