Najbogatiji čovek sveta dolazi na Ohrid

Najbogatiji čovek sveta dolazi na Ohrid

Planeta -
Bogatstvo Karlosa Slima procenjuje se na 69 milijardi dolara, a stekao ga je u oblasti telekomunikacija. Vlasnik je lanca prodavnica Saks i novinske kuće Njujork tajms
OHRID - Najbogatiji čovek na svetu, Karlos Slim, meksički magnat za telekomunikacije, u subotu dolazi u posetu Makedoniji.
Slim je jedan od učesnika konferencije o informacionim tehnologijama (IT) koja se održava u subotu i nedelju u Ohridu, i na kojoj će učestvovati nekoliko izvršnih direktora najvećih svetskih kompanija iz oblasti IT.
Predviđen je susret sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim, ministrom informatike i administracije Ivom Ivanovim, a biće reči i o nekoliko projekata i investicija u oblasti informatike.
Slim je predsednik Komisije za širokopojasni internet i digitalni razvoj koju su formirale Međunarodne telekomunikacijske zajednice i UNESKO.
Prema najnovijoj listi Forbsa, Slimovo bogatstvo se procenjuje na 69 milijardi dolara, a stekao ga je u oblasti telekomunikacija. Sada radi i u oblasti trgovine finansija i energetike.
Karlos Slim je 2011. godine postao vlasnik u lancu prodavnica Saks i novinske kuće Njujork tajms.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track