(FOTO) NOVI DETALJI POTRAGE ZA UBICOM: Amerikanac četnik se krije u šumi i puši sarajevsku drinu!
Foto: AP

Opsadno stanje u Pensilvaniji

(FOTO) NOVI DETALJI POTRAGE ZA UBICOM: Amerikanac četnik se krije u šumi i puši sarajevsku drinu!

Planeta -
Pronašli smo stvari koje pokazuju da je Frejn bio u blizini, dok smo pronašli neke predmete koje je sakrio kako bi ih koristio kasniije. Neke od tih stvari su korišćene pelene i srpske cigarete, naveo je inspektor Džordž Bivens

Potraga za Erikom Frejnom (31), koji se pojavljivao u sprskoj uniformi, traje već 12 dana. U Pensilvaniji traje opsadno stanje zbog potere za Frejnovom koji je osumnjičen za ubistvo policajca i nalazi se u bekstvu.

Policija je objavila nove dokaze koji su pronašli u šumu koju su opkolili, a između ostalog se navode i sarajevske cigarete "drina".

"Pronašli smo stvari koje pokazuju da je Frejn bio u blizini, dok smo pronašli neke predmete koje je sakrio kako bi ih koristio kasniije. Neke od tih stvari su korišćene pelene i srpske cigarete", naveo je inspektor Džordž Bivens.

Kako prenosi britanski Dejli mejl, ponađene su srpske retke cigarete koje koristi Frejn, poznat kao strastveni pušač koji je opsednut zemljama Jugoslavije. Paklica će proći DNK analizu, kako bi bili sigurni da je njegova.

Prema ranijim podacima policije, Frejn se borio sa Srbima u Africi i dugo se bavio izučavanjem sprskog i ruskog jezika.

Policija je pozvala građane da se ponašaju razumno i da ne idu u šumu za koju se pretpostavlja da se Frejn krije. Savetuje se da prijave sve sumnjive ljude i vozila, jer je osumnjičeni naoružan i opasan.

Trebalo bi da zaključajavaju vrata od kuća i automobila. Policija Penslivanije je angažovala 1.000 policajaca koji intezivno tragaju za Frejnom.

Amerikanac Erik Frejn iz zasede je ubio policajca Briona Diksona (38) i ranio policajaca Aleksa Daglasa (31). FBI ga je stavio na listu najtraženijih, nudeći nagradu za bilo kakvu informaciju o njemu u iznosu od 175.000 dolara, odnosno blizu 15.000.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track