UVREDILI SU REVOLUCIJU: Kastro ljut zbog parfema nazvanih po Čeu Gevari i Ugu Čavezu
Foto: Reuters

Nadrljali zbog parfema

UVREDILI SU REVOLUCIJU: Kastro ljut zbog parfema nazvanih po Čeu Gevari i Ugu Čavezu

Planeta -
Zbog te teške greške biće donete disciplinske mere, zapretila vlada u Havani

HAVANA - Kubanska vlada osudila je kao neodgovornu odluku farmaceutske kompanije koja je predstavila dva parfema pod nazivima "Ernesto" (Če Gevara) i "Ugo" (Čavez) i najavila da će kazniti odgovorne zbog uvrede dva sveta revolucionarna simbola, piše Jutarnji.hr.

"Biće donete disciplinske mere za tu tešku grešku" jer "naš narod i revolucionarna vlada nikada neće tolerisati inicijative takve prirode", navodi se u saopštenju vlade koju predvodi Raul Kastro.

U tekstu se još navodi da se sa direktorom kompanije i službenicima koji su predstavili proizvod analiziraju pojedinosti te "neodgovorne akcije".

"Simboli - jučerašnji, današnji, sutrašnji - su sveti", dodaje se u saopštenju.

Ova dva parfema razvijala je državna farmaceutska firma "Labiofam" u nameri da ih pusti u prodaju početkom iduće godine. Parfemi su bili zamišljeni kao omaž Ernestu Če Gevari, koji se pridružio Fidelu Kastru i njegovim pobunjenicima u borbi protiv tadašnje vlade i postao najveći mučenik kubanske revolucije kada je ubijen u Boliviji 1967, i Ugu Čavezu, harizmatičnom predsedniku Venecuele koji je bio najvažniji i najverniji savezenik Kube do svoje smrti 2013. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track