NA SUD: Sabor ukinuo imunitet županici Merzel da bi odgovarala za višemilionske malverzacije
Foto: Printscreen Yt

Jednoglasno

NA SUD: Sabor ukinuo imunitet županici Merzel da bi odgovarala za višemilionske malverzacije

Planeta -
Za ukidanje imuniteta glasala je i sama Lovrić Merzel, koja je osumnjičena za više krivičnih dela zlopotrebe položaja i ovlašćenja, falsifikovanje službene isprave, primanje mita i pranje novca

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je jednoglasno i bez rasprave ukinuo zastupnički imunitet bivšoj moćnoj sisačko-moslovačkoj županici Marini Lovrić Merzel i time omogućio nastavak krivičnog postupka u kojem je Državno tuzilaštvi sumnjiči za višemilionske malverzacije.

Kako je i najavljivala, za ukidanje imuniteta glasala je i sama Lovrić Merzel, koja je osumnjičena za više krivičnih dela zlopotrebe položaja i ovlašćenja, falsifikovanje službene isprave, primanje mita i pranje novca, prenela je Hina.

http://www.youtube.com/watch?v=xuR72fuU4VI

Iza "rešetaka" u Remtincu provela je više od pet meseci i od početka je odbacivala sve optužbe. Puštena je da se brani sa slobode početkom septembra, kad je ispitan i poslednji svedok i eliminisana opasnost od uticaja na njih.

Nekadašnja moćna županica i političarka poručila je po izlasku iz prestoničkog zatvora da "živ čovek sve izdrži".

"Jedino mesto gde ću dokazivati svoju nevinost je sud", izjavila je tada.

Opasnost od ponavljanja (ne)dela prestala je pošto je nedelju dana pre toga podnela ostavku na dužnost županice.

Hapšenje Lovrić Merzel izazvalo je veliku pažnju na hrvatskoj političkoj sceni, a nedugo zatim podnela je ostavku na sve funkcije i na članstvo u vladajućoj Socijaldemokratskoj partiji, rekavši da "ne želi da bude teret stranci".

http://www.youtube.com/watch?v=_86LQ69CvGM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track