(VIDEO) ULIČNE BORBE: Džihadisti ušli u grad na turskoj granici, civili beže u panici!
Foto: Rojters

Turska odobrila borbu protiv ISIL

(VIDEO) ULIČNE BORBE: Džihadisti ušli u grad na turskoj granici, civili beže u panici!

Planeta -
Džihadisti su uprkos vazdušnim udarima američkih snaga prodrli na samo nekoliko kilometara od istočnog i jugoistočnog oboda grada, koji brane kurdske pešmerge. Detonacije se čuju u Turskoj

ANKARA - Teške borbe nastavljene su danas kod strateški važnog kurdskog grada u Siriji Ajn el Araba, nedaleko od granice sa Turskom, koji pod opsadom drže džihadisti Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL), javilja AFP.

Džihadisti su uprkos vazdušnim udarima američkih snaga prodrli na samo nekoliko kilometara od istočnog i jugoistočnog oboda grada, koji brane kurdske pešmerge.

Detonacije minobacačkih granata čuju se čak u Turskuj, dakle se vide i oblaci dima.

Turska, članica NATO, odlučila je da zaoštri svoju politiku, pa je tako parlament u četvrtak odobrio mere kojima se odobrava vojna akcija protiv ISIL, čiji su borci osvojili veće delove zemlje u Siriji i Iraku, tamo proglasili islamski kalifat i zaveli nečuveni teror - između ostalog javna odsecanja glave, kamenovanja i slično.

ISIL je na grad Ajn el Arab započeo veliku ofanzivu 16. septembra što je dovelo do egzodusa više od 160.000 uglavnom kurdskih izbeglica u Tursku.Iz grada i susednih sela je pobeglo oko 90 odsto žitelja, saopštila je juče sirijska Opservatorija za ljudska prava.

http://www.youtube.com/watch?v=atW5vehaJbk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track