Kim Džong-un bio loš đak, bežao sa časova
Foto: BETA

Zbogom školo

Kim Džong-un bio loš đak, bežao sa časova

Planeta -
Dečak, koji je u školu upisan pod pseudonimom Un Pak, nekada je bio na časovima samo posle podne

ŽENEVA - Mladi severnokorejski vođa Kim Džong-un, koji se školovao u Švajcarskoj, imao je loše ocene i često je bio odsutan s nastave, pišu švajcarski mediji.

Kim (29) bio je odsutan 75 dana tokom prve godine u Međunarodnoj školi u Bernu, prema pisanju lista Matin Dimanš, dok je tokom druge godine izostao 105 dana sa časova.

Dečak, koji je u školu upisan pod pseudonimom Un Pak, nekada je bio na časovima samo posle podne, piše list pozivajući se na neimenovanog učenika iz Kimovog razreda. Zato nije iznenađujuće da je Kim bio slab iz prirodnih nauka sa ocenom 3,5 od šest poena i da je jedva prošao iz matematike, kulture, društva i nemačkog, prenela je agencija AFP.

Čak i u engleskom, gde je prvobitno stavljen u napredniji razred da bi bio vraćen u niži - prosečan, Kim je dobio minimalnu ocenu. Samo iz muzičkog obrazovanja i tehničkih predmeta je dobio petice.

Takve ocene Kim je imao i pored činjenice da je, iako je rođen 8. januara 1983. stavljen u razred s decom rođenom 1985. zbog slabog znanja nemačkog jezika koji je osnovni jezik u švajcarskom glavnom gradu Bernu.

Kim Džong-un je preuzeo vlast u Severnoj Koreji od oca Kim Džong-ila koji je umro od srčanog udara 17. decembra 2011.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track