SAMO DODIK STAO U ZAŠTITU: Željku vređali a Ivanić i drugari ćutke gledali
Foto: Printskrin RTRS I Beta

Zaštititi žene od opozicionih lidera

SAMO DODIK STAO U ZAŠTITU: Željku vređali a Ivanić i drugari ćutke gledali

Planeta -
To nije samo udar na premijerku, nego na sve žene. Skandiranje koje smo mogli da čujemo u Trebinju je ponižavajuće za svakoga, kazao je predsednik RS

TREBINJE - Premijerku Republike Srpske Željku Cvijanović publika je izvređala na predizbornom skupu Saveza za promene u Trebinju, nazivajući je vulgarnim imenima. Ovom prilikom izrečene su uvrede i na račun drugih visokih zvaničnika RS.

Potpredsendik SNSD-a Nikola Špirić kaže da je sve to slušao Mladen Ivanić, kog pita zašto nije reagovao.Oglasio se i Džender centar. Poručuju da je nedopustivo u predizbornoj kampanji vređati bilo koga, a ako su uvrede upućene ženi samo zato što je žena, onda je jasno, kažu, da je reč o kršenju ljudskih prava.

Ovde se treba zapitati šta se može očekivati ako opozicioni lideri nisu u stanju da zaštite ženu, koleginicu političarku i premijerku, od verbalnih napada na jednom političkom skupu.

Mladen Ivanić kaže da ne želi da daje izjave i da uvrede nije čuo, a da bilo čije ponašanje, pa i partijskog kolege Slavka Vučurevića ne želi da komentariše.

Nikola Špirić pita da li su te uvrede deo Bele knjige promena na koju se opozicija toliko poziva.

S druge strane, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je vređanje premijerke Željke Cvijanović ocenio kao primitivizam i pokušaj stvaranja atmosfere linča.

“To nije samo udar na premijerku, nego na sve žene. Skandiranje koje smo mogli da čujemo u Trebinju je ponižavajuće za svakoga”, izjavio je Dodik.

“Nemoguće da neki ljudi, pa čak i profesori fakulteta sede tu i ne reaguju na tako nešto. To znači da se solidarišu sa napadima koji dolaze na najprimitivniji mogući način. To i nije čudo, imajući u vidu ostrašćenost o ovome svemu. To uopšte ne opravdavam. Osuđujem tako nešto”, baglasio je Dodik.

Dodik je ocenio da se na ovaj način pokušava stvoriti politički pritisak u predizbornom periodu i tenzija u društvu.

“Posle izbora, u ponedeljak, deca će početi da idu u školu, mi da radimo neke svoje poslove, a mnogi će morati na posao u ujutro rano, i ništa se posebno neće desiti. Republika Srpska će proći kroz miran period, biće oni koji su pobedili i oni koji su izgubili. To je deo političkog procesa i to treba tako razumeti”, zaključio je Dodik.

Atmosferu vređanja premijerke Cvijanović možete pogledati na videu RTRS:

http://www.youtube.com/watch?v=d0jhmrumJPU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track