MRTVA TRKA IZMEĐU DODIKA I TADIĆA: I SNSD i SDS tvrde da njihov kandidat vodi!

Izbori u BiH

MRTVA TRKA IZMEĐU DODIKA I TADIĆA: I SNSD i SDS tvrde da njihov kandidat vodi!

Planeta -
Potpredsednik SNSD-a Igor Radojičić saopštio je da, posle 53 odsto prebrojanih glasova, Milorad Dodik vodi sa 52 odsto, u odnosu na 48 odsto koliko ima Ognjen Tadić

ANJALUKA - Centralna izborna komisija BiH saopštila da nije izvestan pobednik na izborima u Republici Srpskoj, ''prilično kompletni rezultati'' biće u 14 časova.

Iz izbornih štabova stranaka SNSD i SDS, na osnovu dosad prebrojanih glasova, noćas su date oprečne ocene o tome ko od kandidata tih partija vodi u trci za predsednika Republike Srpske – Milorad Dodik ili Ognjen Tadić. Potpredsednik SNSD-a Igor Radojičić saopštio je da, posle 53 odsto prebrojanih glasova, Milorad Dodik vodi sa 52 odsto, u odnosu na 48 odsto koliko ima Ognjen Tadić.Istovremeno, članica Glavnog izbornog štaba SDS-a Aleksandra Pandurević, rekla je da na osnovu 36,7 odsto obrađenih glasova, kandidat Saveza za promene za predsednika Republike Srpske Ognjen Tadić ima 129.870 glasova, a kandidat SNSD-DNS-SP Milorad Dodik 121.375 glasova.Radojičić je, što se tiče glasanja za Parlamentarnu skupštinu BiH, rekao da posle 24 odsto prebrojanih glasova SNSD ima dvostruko više glasova od SDS-a u Izbornoj jedinici jedan.“U izbornoj jedinici dva SDS vodi, dok u Izbornoj jedinici tri SNSD ima 30 odsto više glasova”, tvrdi Radojičić.Pandurovićeva je na konferenciji za novinare Glavnog izbornog štaba SDS-a, rekla da je ta stranka do sada izuzetno zadovoljna izbornim rezultatima na području Izborne jedinice tri, kao i Dervente, Broda, Modriče i Kotor-Varoša.Ona je dodala i da je zadovoljna izbornim rezultatima na području Banjaluke, gđe se, kako tvrdi, vodi “mrtva trka između Tadića i Dodika”, preneli su banjalučki mediji.“Tadić ima 18.333 glasa, a Dodik 19.632 glasa”, navela je Pandurevićeva.U Sarajevu da je na opštim izborima u BiH glasalo ukupno 54,14 odsto građana. Na entitetskom nivou, u Federaciji BiH glasalo je 52,73 posto, a u Republici Srpskoj 56,94 posto građana, rekao je Mikić na konferenciji za novinare koja je održana u ponoć.

Prema podacima CIK-a, obrađeno je 76,52 posto biračkih mesta i može doći do promena kada je u pitanju izbor srpskog, ali i hrvatskog člana Predsedništva BiH. Bakir Izetbegović je dobio najvise glasova za bošnjačkog člana Predsedništva BiH - 194,455, zatim sledi Fahrudin Radončić (SBB) sa 156,469 glasova i Emir Suljagić (DF) 88,507 glasova. Kada je u pitanju srpski član Predsedništva, Željka Cvijanović ima 154.656 glasova a Mladen Ivanić 153.446 glasova.

Na izborima za hrvatskog člana Predsedništva, Dragan Čović, iz HDZ BiH, osvojio je prema preliminarnim rezultatima 88.994, a Martin Raguž iz HDZ 1990. 67.948 glasova. Na izborima u Bosni i Hercegovini u nedelju su građani glasali za Predsedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, predsednika i potpredsednike Republike Srpske, Narodnu skupštinu RS i skupštine kantona u Federaciji BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track