Radnici se ugušili u skladištu na pijaci
Foto: REUTERS

Još jedan požar u Moskvi

Radnici se ugušili u skladištu na pijaci

Planeta -
Dvanaestoro imigranata stanovalo je u privremenom objektu naslonjenom na skladište i nisu imali direktan izlaz na ulicu, pa su se ugušili

MOSKVA - Dvanaest radnika imigranata stradalo je u požaru koji je noćas izbio u jednom skladištu na pijaci u predgrađu Moskve, saopštilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije.

"Dvanaest osoba je poginulo. Reč je o radnicima imigrantima, ali mi za sada utvrđujemo iz koje su bivše sovjetske republike došli", rekao je Frans presu portparol tog ministarstva zadužen za Moskvu.

Kako javljaju ruski mediji, žrtve su poreklom iz Tadžikistana i radile su na toj pijaci. Svi stradali radnici živeli su na pijaci Kančalovski u Moskvi.

Njih je noćas iznenadio požar koji je izbio oko 01.00, rekao je izvor blizak istrazi dodajući da je vatra ugašena dva sata kasnije. Dvanaestoro radnika stanovalo je u privremenom objektu naslonjenom na skladište i nisu imali direktan izlaz na ulicu.

"Oni su spavali na daskama u jezivim uslovima i nisu imali nikakav izlaz na ulicu", rekao je portparol dodajući da su se radnici u trenutku izbijanja požara našli u klopci jer nisu imali gde da beže.

Vatrogasci su morali da probiju jedan od zidova lokala kako bi došli do mesta gde su bili stradali radnici. Prema prvim informacijama, požar je izazvao radijator na struju. Na desetine hiljada stanovnika bivših sovjetskih republika centralne Azije, među kojima su Tadžikistan i Kirgizija radi na gradilištima i pijacama u Moskvi, najčešće u veoma teškim životnim uslovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track