PRINUDNO SLETEO SA 190 PUTNIKA: Američkom avionu tokom leta popucali unutrašnji zidovi!
Foto: Reuters

Pilot sprečio tragediju

PRINUDNO SLETEO SA 190 PUTNIKA: Američkom avionu tokom leta popucali unutrašnji zidovi!

Planeta -
Odmah po uzletanju zatresao se trup aviona i čula se buka, a kad je pilot video šta se dogodilo, bez razmišljanja je okrenuo letelicu i vratio se i sleteo tako da nikom nije falila dlaka s glave

SAN FRANCISKO - Američki avion kompanije "Amerikan erlajnz", koji je poleteo za Dalas sa međunarodnog aerodroma u San Francisku, morao je da se vrati i sleti na isti aerodrom zbog popucalih panela, saopštili su danas aerodromski zvaničnici.

Avion na letu 2293 se posle sat vremena od uzletanja vratio i sleteo bez incidenta, a niko od 184 putnika i šest članova posade nije povređen, rekao je portparol "Amerikan erlajnza" Met Miler, javlja AP. Iako je problem koji je nastao vezan za pritisak, pilotska kabina nije izgubila pritisak i maske za kiseonik nisu bile upotrebljene, dodao je.

Jedan od putnika rekao je da je osetio potresanje trupa aviona i buku spolja neposredno po uzletanju. Potom su unutrašnji paneli s obe strane letelice popucali i potpuno se odvojili od zidova. Kada je pilot video šta se dogodilo, odlučio je da se vrati u San Francisko, a osoblje aviona je uspelo da umiri putnike i da ne dođe do panike, navela je američka agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track