KREMLJ: Ozbiljna razmimoilaženja između Putina i Merkelove oko Ukrajine
Foto: Reuters

Različiti stavovi

KREMLJ: Ozbiljna razmimoilaženja između Putina i Merkelove oko Ukrajine

Planeta -
Dvoje lidera ne slažu se oko ocene unutrašnjeg sukoba u Ukrajini kao i oko dubokih uzroka onoga što se sada tamo dešava, kaže Dmitrij Peskov

MOSKVA - Ozbiljna razmimoilaženja i dalje postoje po pitanju ukrajinske krize između ruskog predsednika Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Merkel, izjavio je noćas portparol Kremlja Dmitrij Peskov neposredno posle sastanka dvoje lidera u Milanu.

"I dalje poštoje ozbiljna razmimoilaženja oko ocene unutrašnjeg sukoba u Ukrajini kao i oko dubokih uzroka onoga što se sada tamo dešava", rekao je Peskov za ruske novinske agencije.

Putin je kasno sinoć razgovarao sa nemačkom kancelarkom u Milanu, na margini evro-azijskog samita (ASEM), gde je doputovao iz Beograda.

"Tokom ovog dužeg i detaljnog razgovora (dva i po sata) Putin i Merkel pažljivo su proverili sprovođenje sporazuma potpisanog u Minsku ", rekao je Peskov. Sporazum potpisan 5. septembra, uspostavio je prekid vatre na istoku Ukrajine između separatista i snaga vernih Kijevu, i redovno se krši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja