Najnovije vesti

BEŽI MESEC DANA: Američki četnik i dalje na slobodi!
Foto: AP

Odoleva poterama

BEŽI MESEC DANA: Američki četnik i dalje na slobodi!

Planeta
Erik Frajn već mesec dana uspešno izbegava hapšenje pod optužbom za ubistvo jednog, a ranjavanje drugog policajca u Pensilvaniji

Nekadašnji student ruskog i srpskog jezika, opčinjen delovanjem četničkog pokreta krije se u šumama u severnoistočnoj Pensilvaniji, a iako je krajem septembra bilo najava da je on opkoljen i da se čeka na njegovo hapšenje, do toga još nije došlo.

Policija Pensilvanije je u ponbedeljak saopštila da je neimenovana žena u petak primetila Frajna, kome je, kako navodi, lice bilo prekriveno blatom.“Okrenuo se prema meni, gledao je na koju stranu bi trebalo da ide. Imao je pušku sa prikačenim optičkim nišanom. Izbegavao je kontakt očima, ali sam videla da je delovao konfuzno“, navela je neimenovana žena.

Ona je potom pozvala policiju, koja je počela ponovo da pretražuje teško dostupne predele u severnoistočnoj Pensilvaniji. Erik Metju Frajn, nekadašnji student ruskog i srpskog jezika, iz zasede je ubio jednog, a ranio još jednog policajca 12. septembra.

31-godišnjaka je potom FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci. Problem vlastima u otkrivanju i hapšenju Frajna predstavlja to što je on pobegao u planine Pokono, a prethodno je po društvenim mrežama objavljivao da je ljubitelj oružja i prirode, te da je često išao u akcije preživljavanja u prirodi.

On je optužen za ubistvo i pokušaj ubistva, smrtonosne povrede u njegovom napadu zadobio je policajac Brajan Dikson, dok je Aleks Daglas posle operacije počeo proces oporavka. Frajnov otac je na saslušanju rekao da je njegov sin iz kuće odneo dve automatske puške, te dodao da je on veoma vešt u rukovanju oružjem. “Kada Erik puca, ne promašuje“, rekao je Frajnov otac.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...