FEDERACIJA BiH PAKAO ZA SRBE: Pretukli ga huligani, povratnik u kritičnom stanju!

nema mira

FEDERACIJA BiH PAKAO ZA SRBE: Pretukli ga huligani, povratnik u kritičnom stanju!

Planeta -
Saznao sam da su oni koji su pretukli moga brata otkriveni i nadam se da će biti kažnjeni srazmerno nedelu kojeg su počinili, kaže Ratko brat pretučenog

ZVORNIK - Tomislav Hercegovac (64), Srbin povratnik u Busovaču u Federaciji Bosne i Hercegovine, pretučen je prošle sedmice u ovom gradu.

Njegov brat Ratko, koji živi u Zvorniku, kaže da je Tomislav u kritičnom stanju.

''Moj brat se vratio u svoj stan u Busovači, gde živi sam od penzije. Majka koja živi sa mnom je, inače, u stalnom telefonskom kontaktu sa njim, a pošto se nije javljao dva dana kontaktirali smo s policijom. U policiji su proveravali šta je sa Tomislavom, ali nisu imali informacija'', priča Ratko.

Tek kada su iz bolnice u Zenici javili da se kod njih nalazi starija osoba, premlaćena i u teškom stanju saznali smo gde je i šta je bilo sa njim.

Drugi brat je otišao u Busovaču i saznao da je Tomislav bio tri dana bez svesti.

''Brat ga je prebacio u bolnicu u Vitez, ali se njegovo stanje pogoršalo i ne znamo da li će, uopšte, moći da se oporavi. Ja nemam novca da odem odmah kod njega, ali planiram da to učinim što pre. Saznao sam da su oni koji su pretukli moga brata otkriveni i nadam se da će biti kažnjeni srazmerno nedelu kojeg su počinili'', kaže Ratko.

On je sazano da su huligani, po svemu sudeći Hrvati, Tomislava pretukli u parku blizu stana, ubacili ga u vozilo, odvezli u muslimanski deo kako bi na njih prebacili krivicu.

''Na svu sreću, naišao je slučajni prolaznik koji je video Tomislava i prevezao ga do bolnice u Zenicu. Tomislav je živeo povučeno, nikog nije dirao, a pretukli su zbog novca, ali i zato što je Srbin'', dodao je Ratko.

Ako preživi neće ostati u Busovači

U porodici smatraju da će Tomislav, ukoliko preživi, imati trajne posledice, do te mere da neće moći da se stara o sebi. Njegovi rođaci kažu da je sada najvažnije da se Tomislav oporavi od povreda koje je zadobio, a da sigurno neće ostati u Busovači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track