RADOJIČIĆ: Nov parlament Republike Srpske u novembru, nova vlada do kraja godine
Foto: Fonet

Očekivanja

RADOJIČIĆ: Nov parlament Republike Srpske u novembru, nova vlada do kraja godine

Planeta -
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske ukazao je na potrebu za brzim konstituisanjem parlamenata i izborom vlada na različitim nivoima

BANJALUKA - Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izrazio je danas očekivanje da će novi saziv parlamenta biti konstituisan u drugoj polovini novembra, i da bi nova vlada Republike Srpske mogla da bude izabrana do Nove godine.

Tokom današnjeg sastanka sa Tomasom Jazdgerdijem, direktorom Kancelarije za pitanja Južne i Centralne Evrope američkog Stejt departmenta, Radojičić je ukazao na potrebu za brzim konstituisanjem parlamenata i izborom vlada na različitim nivoima. On je naglasio je da ovaj put postoji mogućnost bržeg formiranja vlasti na nivou BiH ukoliko pobedničke stranke u Federaciji BiH prihvate koncept formiranja korespondentnih struktura na nivou BiH i u entitetima u kojima bi mogle učestovovati stranke koje su dobile najviše glasova u entitetima.

S druge strane, američki diplomata istakao je zainteresovanost SAD za BiH i Balkan, naglašavajući potrebu daljeg rada na evropskim integracijama i rešavanja otvorenih pitanja kao što su: ''Sejdić–Finci'', mehanizam koordinacije o evropskim pitanjima, vojna i državna imovina, kao i reforme na poboljšanju poslovnog okruženja i stanja u ekonomiji. Pored toga, on je istakao da će SAD, zajedno sa EU, nastaviti podržava reforme i modernizaciju u različitim oblastima u BiH kao i kvalitetnu regionalnu saradnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track