DVA NAPADA ISTIM ORUŽJEM: Na zgradu Vlade Makedonije pucano iz hrvatskog bacača!

Terorizam u Skoplju

DVA NAPADA ISTIM ORUŽJEM: Na zgradu Vlade Makedonije pucano iz hrvatskog bacača!

Planeta -
Prema rečima stručnjaka za oružje, na fotografijama oštećenja zgrade makedonske vlade, može se pretpostaviti da je reč o bacaču kalibra 40 milimetara

SKOPLJE - Na zgradu makedonske vlade je, najverojatnije, pucano iz ručnog bacača granata "RBG-6" hrvatske proizvodnje, piše zagrebački “Jutarnji list” pozivajući se na skopski “Dnevnik”.

Reč je o modernizovanoj verziji južnoafričkog bacača koji je korišćen u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i u napadu na zgradu makedonske vlade 2007. godine.

Makedonski MUP potvrdio je da je završen deo balističkog veštačenja projektila, te da je preostali materijal uzet za veštačenje, ali detalji istrage nisu objavljeni.

Prema rečima stručnjaka za oružje, na fotografijama oštećenja zgrade makedonske vlade, može se pretpostaviti da je reč o bacaču kalibra 40 milimetara.

Na crnom tržištu u Makedoniji najdostupnije su dve vrste ručnih raketnih bacača, hrvatski "RBG-6" i poznata M80 "zolja" koja se proizvodi i u Makedoniji. Pretpostavlja se da su napadači bili u vozilu i da su ispalili dve granate sa lokacije u blizini tvrđave Kale, piše “Jutarnji”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track