AMERIČKI ČETNIK UHAPŠEN NA FORU: Policajcu proradilo šesto čulo kad je video Frejnovu siluetu!
Foto: AP

Nije mogao da pobegne

AMERIČKI ČETNIK UHAPŠEN NA FORU: Policajcu proradilo šesto čulo kad je video Frejnovu siluetu!

Planeta -
Specijalcu Skotu Malkovskom učinila se poznatom silueta muškarca koji se iz šume spuštao ka napuštenom hangaru - odmah mu je proradio instinkt

PENSILVANIJA - Skot Malkovski, komandir jedne od specijalnih jedinica oformljenih za potrebe hvatanja „američkog četnikaErika Frejna, kaže kako je na osnovu "instinkta" znao da je uhvatio pravog čoveka.

Malkovski je primetio siluetu muškarca kako se iz šume spušta prema napuštenom hangaru. Osmotrivši visinu i težinu, kao i odeću sumnjivog muškarca, Malkovski je posumnjao da je reč o Frejnu. Obavestio je dvojicu svojih kolega da je primetio osumnjičenog i poslao ih da priđu hangaru sa dve različite strane kako bi opkolili Frejna, koji nije ni pretpostavljao da je upravo primećen.

U ovakvom odnosu snaga, Erik Frejn nije imao nikakvu šansu za beg.

Malkovski povodom hapšenja Frejna za CBS kaže kako vlasti nisu gubile nadu da će uhapsiti osumnjičenog, iako je od raspisivanja potere za njim prošlo već mesec i po dana.

- Možda će proći dva meseca, dve godine, ili čak dvadeset godina... Ali, uhvatićemo onoga koga tražimo – rekao je Malkovski, koji kaže da su policajci bili još rešeniji u nameri da uhvate Frejna zbog činjenice da je ubio jednog od njihovih kolega.

Skot Kimbal, kolega Skota Malkovskog, koji je takođe učestvovao u akciji hapšenja kaže da su policajci osećali da će uskoro uhvatiti Frejna.- Imali smo osećaj da ćemo ga uhvatiti. Razmišljali bismo kako bismo se i mi sami, da bežimo od vlasti, sakrili na ovom mestu – objašnjava Kimbal.

Policajci su se prišunjali Frejnu i on nije bio svestan njihovog prisustva dok mu nisu prišli na dvadesetak metara razdaljine. U trenutku hapšenja Frejn nije bio naoružan, ali je u hangaru bilo oružja. Malkovski se predstavio i zatražio od njega da učini isto. Frejn mu je odgovorio i, svestan da ne može umaći policijskim snagama, mirno se predao.

- Nije imao kuda da pobegne. Nije mogao ništa drugo da uradi – kaže Malkovski, dodajući da je stekao utisak da se Frejn osetio poraženim zbog toga što je uhvaćen. Komentarišući očigledne povrede na Frejnovom licu, Malkovski i Kimbal su rekli kako su one nastale u procesu hapšenja, kada je Frejn oboren licem na zemlju.

Upitan šta mu je prvo prošlo kroz glavu nakon Frejnovog hapšenja, Malkovski je odgovorio da hapšenje predstavlja veliko olakšanje za lokalnu zajednicu, kao i za porodicu i kolege nastradalog policajca.

Vlasti veruju da je Frejn, bežeći od policije, provaljivao u brvnare i u njima nalazio prenoćište i hranu, kao i da je osumnjičeni tokom bekstva imao vremena i za brijanje, pošto je u trenutku hapšenja imao urednu podšišanu bradicu.

Pretpostavlja se da ukupni troškovi potere za Frejnom iznose oko 10 miliona dolara.

( CBS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track