IZRAEL OGORČEN: Abas palestinskog ekstremistu nazvao mučenikom!
Foto: AP

Izvrnuo istinu

IZRAEL OGORČEN: Abas palestinskog ekstremistu nazvao mučenikom!

Planeta -
Muataz Hidžazi, Palestinac kojeg je izraelska policija ubila dok je pokušavo da ubije Jevrejina usred Jerusalima, po Abasu je umro mučeničkom smrću, a ubila ga je teroristička banda!

JERUSALIM - Izraelski lideri ogorčeni su jer je palestinski vođa Mahmud Abas nazvao "mučenikom" palestinskog ekstremistu koji je pokušao da ubije jevrejskog ultradesničara, a izraelske policajce koji su ga ubili "terorističkom bandom".

Abas je u nedelju poslao telegram saučešća porodici 32. godišnjeg Muataza Hidžazija, kog je izraelska policija ubila dok je on pokušavao da ubije Jevrejina Jehuda Glika, javlja AFP. U telegramu je izrazio ljutnju i osudio najnoviji zločin "izraelske okupacione terorističke bande" koja je ubila Muataza Ibrahima Halila Hidžazija, "koji je umro mučeničkom smrću braneći prava našeg naroda i svetog mesta".

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je sinoć osudio takvu izjavu palestinskog lidera.

"Dok mi nastojimo da smirimo situaciju, Abas šalje saučešće povodom smrti čoveka koji je pokušao da ubije", naveo je Netanjahu.

Glik je preživeo, ali je teško ranjen, javlja AFP. Hidžazi ga je napao kad je izlazio sa skupa posvećenog borbi da se Jevrejima dozvoli da se mole u kompleksu džamije Al Aksa u istočnom Jerusalimu. Al Aksa je treće najsvetije mesto za muslimane, ali je svetinja i Jevrejima - džamija je izgrađena na mestu na kojem je bio čuveni jevrejski hram, a zapadni zid kompleksa Al Akse je najsvetije mesto za Jevreje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track