KREMLJ: Putin i Obama nemaju planiran sastanak, ali nikad se ne zna
Foto: Ap

Opušteno

KREMLJ: Putin i Obama nemaju planiran sastanak, ali nikad se ne zna

Planeta -
Dvojica predsednika čestvovaće na samitu APEC sledeće sedmice u Brizbejnu, niko ne isključuje mogućnost da će se sastati na marginama sastanka

MOSKVA - Zvaničan susret ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika SAD Baraka Obame na Azijsko-pacifičkom ili samitu G20 naredne sedmice nije planiran, ali nije isključeno da bi do sastanka moglo da dođe na marginama samita, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Bilateralni sastanci nisu u planu", rekao je on, preneo je Itar-tass. Ali, kako je dodao, "na marginama tako velikih događaja odvijaju se vrlo intenzivni kontakti zbog čega se ne može isključiti mogućnost takvog sastanka".

Juče je i jedan američki zvaničnik, koji je obavestio novinare o Obaminom putu, rekao je da nije predviđeno da se održi zvaničan sastanak Obame i Putina, ali da postoje velike šanse da oni nađu vremena i neformalno popričaju na sastanku APEC, preneo je Rojters.

Obama i Putin, koji su zaoštrili odnos zbog ukrajinske krize i ruske podrške sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu, učestvovaće na Azijsko-pacifičkom samitu u Pekingu i sastanku G20 u Brizbejnu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track