MLAKO OBEĆANJE: Vođa republikanaca u Senatu kaže da će s Obamom sarađivati gde je to moguće
Foto: Reuters

Povuci-potegni

MLAKO OBEĆANJE: Vođa republikanaca u Senatu kaže da će s Obamom sarađivati gde je to moguće

Planeta -
Predsednik SAD smatra da način za saradnju sigurno može da se nađe, a Mič Makonl uzvratio da Senat u poslednje dve godine nije radio ništa,

VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama i lider republikanaca u Senatu Mič Makonel obećali su da će sarađivati u cilju okončanja političkog zastoja pošto su republikanci su ostvarili istorijski dobitak na međuizborima i sada kontrolišu oba doma Kongresa.

Republikanska stranka je zadržala i čak povećala kontrolu nad Predstavničkim domom, a usledila je i očekivana pobeda u Senatu, koji su do sada kontrolisali Obamine demokrate.

Obama je rekao da je "željan da radi sa novim Kongresom kako bi naredne dve godine učinio što produktivnijima", preneo je BBC. Obama, kome predsednički mandat ističe za dve godine, u petak će u Beloj kući da ugosti lidere demokrata i republikanaca.

"Sigurno možemo da nađemo način da sarađujemo", rekao je Obama.

Makonel je obećao da će Senat biti mnogo produktivniji, uz opasku da "Senat poslednjih par godina u osnovi nije radio ništa". Makonel je rekao da će sarađivati sa Obamom na područjima gde mogu da se saglase, kao što je trgovinski sporazum i poreske reforme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja