GUNVOR: Vesti o procesu protiv ruskog biznismena bliskog Putinu su glasine!
Foto: Reuters

Demant

GUNVOR: Vesti o procesu protiv ruskog biznismena bliskog Putinu su glasine!

Planeta -
Upali smo u političku razmenu vatre, to su sve neosnovane glasine iz druge ili treće ruke, kaže predstavnik energetske kompanije

MOSKVA - Energetska kompanija "Gunvor", čiji je deo akcija ranije pripadao ruskom biznismenu Genadiju Timčenku, nazvala je glasinama informacije o istrazi američkog tužilaštva pokrenutoj protiv Timčenka i kompanije.

"Gunvor nije bio obavešten o istrazi protiv kompanije. Kompanija je upala u političku razmenu vatre. Ne možemo da komentarišemo istragu protiv gospodina Timčenka. A kada se radi o Gunvoru, to su sve neosnovane glasine, u najboljem slučaju, glasine iz druge ili treće ruke", rekao je agenciji Itar-Tass zvanični predstavnik te kompanije Set Pjetras.

Ranije danas američki list Volstrit žurnal, citirajući izvore upoznate sa slučajem, objavio je da je američko državno tužilaštvo pokrenulo istragu u vezi sa "pranjem novca" protiv Timčenka i da tužilaštvo uz pomoć američkog Ministarstva pravde proverava transakcije grupe "Gunvor", kompanije za trgovanje sirovinama koju je osnovao Timčenko, realizovane prilikom kupovine nafte od ruskog "Rosnjefta", koja je zatim prodavana trećoj strani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track