USPUTNI SASTANCI: Putin i Obama razgovaraće nakratko na samitu APEC i G20
Foto: Reuters

Ništa zvanično

USPUTNI SASTANCI: Putin i Obama razgovaraće nakratko na samitu APEC i G20

Planeta -
Nije planiran pravi sastanak, moguće da će dvojica predsednika uzgred porazgovarati, kažu u Kremlju

MOSKVA - Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama, verovatno će imati kratak razgovor na predstojećim samitima APEC i G20, mada nema planova o pravom sastanku, izjavio je danas pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

"Oni će verovatno imati neku vrstu susreta. Nije dogovoren poseban sastanak, ali velike su šanse da će imati kratak razgovor", rekao je Ušakov, preneo je Itar-Tass.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije danas je kazao da Kremlj ne priprema nikakav pravi sastanak Putina i Obame.

"Susret sa Obamom je moguć. Ne priprema se pravi sastanak, ali mi ne isključujemo mogućnost da će oni na neki način razgovarati", rekao je Peskov.

Očekuje se da će Putin imati nekoliko bilateralnih susreta na samitu G20 u Australiji.

"Planiran je čitav niz sastanaka, ali ih ja neću najavljivati. Međutim, samiti su u principu dobra prilika za komunikaciju među učesnicima", dodao je Peskov.

Predstavnik američke administracije je ranije na brifingu u Vašingtonu izjavio da bi Obama trebalo da ima nezvanične razgovore sa predsednikom Rusije na marginama predstojećih samita APEC i G20.

Samit APEC održava se 10. i 11. novembra u Pekingu, a samit G20 15. i 16. novembra u Brizbejnu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track