KONVOJ: 80 neobeleženih vojnih vozila kreće se prema Donjecku
Foto: Printscreen Yt

nema mira na istoku Ukrajine

KONVOJ: 80 neobeleženih vojnih vozila kreće se prema Donjecku

Planeta -
Vozila su uglavnom transportni kamioni, od kojih neki nose artiljerijske sisteme manjeg i većeg kalibra, a među njima je najmanje jedan oklopni transporter

DONJECK - Više od 80 neobeleženih vojnih vozila kreće se ka oblastima koje kontrolišu proruske snage na istoku Ukrajine, izvestio je danas AP.

izveštači američke agencije videli su tri zasebne kolone vozila - jedno blizu Donjecka, a dva izvan grada Snežna, 80 kilometara istočno.

Vozila su uglavnom transportni kamioni, od kojih neki nose artiljerijske sisteme manjeg i većeg kalibra, a među njima je najmanje jedan oklopni transporter.

Izvan Donjecka viđen je i jedan kamion sa vojnicima.

Uprkos prekidu vatre koji je postignut u septembru, ukrajinska vojska i proruske snage svakodnevno vode borbe, a najžešće su oko aerodroma u Donjecku.

Jedan padobranac je ubijen iz snajpera na aerodromu u petak, saopštili su ukrajinski vojni zvaničnici.

U saopštenju se dodaje da se ukrajinska vojska našla na udaru artiljerijske vatre u nekoliko gradova i sela istocno od Donjecka, uključujući Debaltseve, koga okružuju proruske snage.

Napetosti između Kijeva i Moskve dodatno su pojačane posle izbora na istoku Ukrajine u nedelju koje je Zapad odbacio kao kršenje primirja, a koje je Rusija podržala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja