MONSTRUOZNI PREDLOG: Da su Amerikanci poslušali Čerčila, Moskva bi bila zbrisana sa lica zemlje!
Foto: Wikipedia

Hladni rat

MONSTRUOZNI PREDLOG: Da su Amerikanci poslušali Čerčila, Moskva bi bila zbrisana sa lica zemlje!

Planeta -
Prema navodima FBI Čerčil se 1947. obratio republikanskom senatoru Stajlsu Bridžesu da nagovori tadašnjeg predsednika SAD Harija Trumana da baci nuklearnu bombu na Moskvu

Vinston Čerčil tražio je od SAD da napadnu nuklearnim oružjem SSSR kako bi dobili Hladni rat, svedoče do sada ne objavljena dokumenta FBI.Prema navodima FBI Čerčil se 1947. obratio republikanskom senatoru Stajlsu Bridžesu da nagovori tadašnjeg predsednika SAD Harija Trumana da baci nuklearnu bombu na Moskvu.

Čerčilova ratobornost prema SSSR je bila toliko duboka da je bio spreman da prihvati smrt nekoliko stotina hiljada ruskih civila."Jedino spasenje za civilizaciju bi bilo kada bi predsednik Sjedinjenih Američkih Država proglasio da Rusija ugrožava svetski mir i da potom napadne Rusiju", rekao je čerčil jednom prilikom, a navodi Dejli Mejl."Ako bi atomska bomba mogla da padne na Kremlj i da ga potpuno zbriše, lako bi se posle moglo sa Rusijom, rekao je tada Čerčil. On je naglasio da ako se to ne uradi, Rusija će napasti SAD u naredne 2-3 godine, kada ona bude imala atomsku bombu. Tada će civilizacija biti zbrisana", navodi Dejli Mejl.Da je Amerika prihvatila predlog Vinstona Čerčila tadašnji SSSR ne bi mogao da se odbrani od nuklearnog napada jer su svoju nuklearnu bombu razvili 29. avgusta 1949. godine.

(Ria.ru)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track