NA ROBIJU: Za brazilsku kanibalsku trojku od 20 do 23 godine zatvora
Foto: Wikipedia

Presuda

NA ROBIJU: Za brazilsku kanibalsku trojku od 20 do 23 godine zatvora

Planeta -
Žorže Beltrao Negromonte da Silveira i njegove žena i ljubavnica prodavali su komšijama paštetu od mesa jedne ubijene žene, a priznali su ubistvo još dve

BRAZILIJA - Sud na severoistoku Brazila osudio je troje ljudi na zatvorske kazne od 20 do 23 godine, jer su ubili i pojeli dve žene, javlja BBC.

Žorže Beltrao Negromonte da Silveira osuđen je na 23 godine, dok su njegova žena Izabel Kristina Pireš i ljubavnica Bruna Kristina Oliveira da Silva dobile po 20 godina zatvora.

Njih troje su, navodno, komšijama prodavali paštetu napravljenu od mesa jedne ubijene žene. Oni su takođe priznali da su ubili još dve žene, a za ta ubistva presuda će im tek biti izrečena.

Advokati osuđenih rekli su da će se žaliti na presude.

Njih troje uhapšeni su u aprilu 2012, i optuženi su za ubistvo, skrnavljenje i skrivanje tela. Lokalni mediji su naveli da je ime jedne žrtve Žesika Kamila da Silva, koja je bila beskućnica i nije imala veze sa osuđenima. Trojka bi navodno namamila žrtve u svoju kuću time što bi im rekla da im je potrebna dadilja. Oni su na sudu priznali da su ubili i pojeli beskućnicu kao deo rituala pročišćenja, ali su odbacili navode da su njeno meso prodavali kao paštetu.

U zadnjem dvorištu kuće koju je ovo troje zajednički koristilo pronađeni su ljudski ostaci. Policija je takođe pronašla knjigu od 50 stranica koju je napisao Negromonte, nazvanu "Otkrića jednog šizofreničara". U tom spisu on tvrdi da čuje glasove i da je opsednut ubijanjem žena. U vreme kada je njih troje uhapšeno, tvrdili su da su deo grupe koja podržava "pročišćenje sveta i smanjenje njegove populacije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track