TAJNI PLAN:  Izrael gradi kampove za evakuaciju 6.000 ukrajinskih Jevreja!

Spasavanje

TAJNI PLAN: Izrael gradi kampove za evakuaciju 6.000 ukrajinskih Jevreja!

Planeta -
Prošlog meseca je izvor koji radi na navedenom projektu u izjavi za izraelski "Jerusalem Post" kazao kako su značajna sredstva izdvojena za pružanje pomoći ukrajinskim Jevrejima u vidu hrane i odeće

TEL AVIV - Sudeći prema pisanju izraelskih novina "Maariv", izraelska vlada planira da pruži utočište za 6.000 Jevreja koji su raseljeni zbog sukoba u Ukrajini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Planovi Izraela usledili su nakon nedavnih sukoba u Ukrajini gde je na stotine Jevreja raseljeno. U "Maarivu" takođe piše da su izraelski zvaničnici već započeli tajnu izgradnju izbegličkih kampova koji će primiti ukrajinske Jevreje međutim nisu precizirali tačnu lokaciju. Navodi se i podatak da je skoro 6.000 Jevreja raseljeno samo u delovima istočne Ukrajine te kako su izraelske vlasti platile njihova trenutna prebivališta pre nego što budu prebačeni u Izrael. Posle ovakvih izveštaja izraelski zvaničnici nisu dali nikakve komentare. Prošlog meseca je izvor koji radi na navedenom projektu u izjavi za izraelski "Jerusalem Post" kazao kako su značajna sredstva izdvojena za pružanje pomoći ukrajinskim Jevrejima u vidu hrane i odeće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track