(VIDEO) OTAC U AGONIJI: Gađao sudiju stolicom zbog blage kazne ubici ćerkice
Foto: Printskrin

Da svisneš od bola

(VIDEO) OTAC U AGONIJI: Gađao sudiju stolicom zbog blage kazne ubici ćerkice

Planeta -
Sudija je nesavesnom vozaču koji je pokosio i ubio bebu (2) i njenu baku i deku "odrezala" 120 društvenokorisnog rada, a vozač se nikad nije ni izvinio za zločin, a kamoli da pokaže grižu savesti!

AMSTERDAM - Otac dvogodišnje devojče koju je, zajedno sa dedom i babom sa kojima je bila na ulici, usmrtio vozač automobila koji je prebrzo vozio i sleteo s puta, gađao je stolicom sudiju holandskog suda nezadovoljan zbog preterano blage kazne izrečene počinitelju.

Sudija suda u gradu Rormondu izrekla je vozaču kaznu od samo 120 dana društvenokorisnog rada, ili 60 dana pritvora ukoliko ne završi rad, preneli su danas svetski mediji.

Osuđeni vozač je u trenutku nesreće vozio 120 kilometar na sat u zoni u kojoj je maksimalna brzina 80 kilometara na sat. Sleteo je s puta, pokosio dete, njenu baku (64) i deku (67). Ostali su mrtvi na licu mesta.

Sudija je, u obrazloženju presude, navela da osuđeniku sleduje kazna kakva se izriče u sličnim slučajevima.

Lokalni mediji, međutim, navode da je sudija takvu odluku donela iako vozač nikada nije izrazio grižu savesti i nikada se nije izvinio. Video snimak na kojem se vidi kako ozlojeđeni otac baca stolicu i izleće iz sudnice objavljen je na Jutjubu, a zatim se na društvenim mrežama pojavilo mnoštvo kritika na račun izrečene kazne.

Prema navodima lokalnih medija, to pitanje je čak pokrenuto u holandskom parlamentu, a poslanik Joram van Klaveren je, navodno, oštro osudio kaznu kao "apsurdno nisku".

http://www.youtube.com/watch?v=DNRTfhmDJ7g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track