Najnovije vesti

PUTIN NAPAO ZAPAD: I Jeljcin vam je valjao dok nije branio Srbe!
Foto: Fonet

Kritike iz Kremlja

PUTIN NAPAO ZAPAD: I Jeljcin vam je valjao dok nije branio Srbe!

Planeta
Zapad prihvatao sve što je Boris Jeljcin radio sve dok nije stao u odbranu Jugoslavije, tad se pretvorio u alkoholičara, kaže lider Rusije

MOSKVA - Čim Rusija ojača, mišljenje o njoj se promeni. Tako je danas, a tako je bilo i ranije. Svet je odobravao sve što je Boris Jeljcin radio dok nije stao u odbranu Jugoslavije, rekao je Vladimir Putin, predsednik Rusije.Zapad je jednoglasno odobravao sve što je Jeljcin radio, rekao je on u intervjuu za agenciju Itar TASS.Osporavanje- Međutim, čim je glasnije progovorio u odbranu Jugoslavije, odmah se u očima zapadnjaka pretvorio u alkoholičara i lošeg, poročnog čoveka. Svi su odjednom saznali da Jeljcin voli da popije. Šta, zar je to ranije bila tajna? I zar je bilo ikog ko za to nije znao? Svi su to znali, ali to nije smetalo njegovim kontaktima sa svetom. Međutim, čim je došao trenutak da se brane ruski interesi na Balkanu i čim je on to otvoreno rekao, pretvorio se u neprijatelja Zapada - rekao je Putin.Prema njegovim rečima, danas je situacija slična po pitanju Ukrajine, gde se pretpostavlja da Rusija ima interese, ali joj se osporava da ih brani.

Kritikovan... Boris Jeljcin
Kritikovan... Boris Jeljcin

Bez izolacije- Kad Rusija počne da brani svoje ljude i interese, odjednom se pretvori u negativca. A da li mislite da je istok Ukrajine stvarno važan? Da li je problem u našoj poziciji na istoku Ukrajine ili Krimu? Nimalo. Da nije to, našao bi se neki drugi povod, i uvek je tako bilo - kaže Putin.On napominje da svet tako funkcioniše i da to svedoči o borbi za geopolitičke interese.Prema njegovim rečima, Rusija ne planira da se izoluje od ostatka sveta i izgradi nove ograde jer zna koliko je gvozdena zaveza loša za sve.- Nema sumnje, mi ne idemo tim putem. I niko neće graditi zid oko nas. To je nemoguće - istakao je Putin.Odluke o situaciji u vezi sa Krimom bile su dobro promišljene i nema sumnje u njihov uspeh jer je istina na strani Rusije, poručio je Putin juče.- Naprosto, jači smo. Jači smo od svih. Zato što smo u pravu. Istina je moć. Kad Rus oseća da je u pravu, nepobediv je - rekao je Putin.

O novom mandatuNEĆU BITI DOŽIVOTNI PREDSEDNIKVladimir Putin izjavio je da ne namerava doživotno da ostane predsednik Rusije.- To nije dobro, štetno je za državu i nije mi potrebno. Da li ću se ponovo kandidovati, zavisi od opšteg konteksta, domaćih prilika i ličnih osećanja. Mišljenje da u Rusiji sve zavisi od mene je pogrešno - rekao je Putin.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...