SMRT STIŽE U KOMŠILUK: Lekar oboleo od ebole vraća se kući u Italiju
Foto: AP

Ebola u Italiji

SMRT STIŽE U KOMŠILUK: Lekar oboleo od ebole vraća se kući u Italiju

Planeta -
. Taj lekar, čije ime nije navedeno, radio je u jednoj dobrotvornoj klinici za žrtve ebole i tamo je i zaražen. U Rim stiže kasnije danas ili sutra

RIM - Jedan lekar je zaražen ebolom u Sijera Leonu i vraća se avionom u Rim na specijalistički tretman, saopštilo je danas italijansko ministarstvo zdravlja navodeći da je reč o prvom Italijanu koji je dobio tu bolest.

Ministarstvo je saopštilo da će lekar stići u Rim kasnije danas ili sutra rano i biti hospitalizovan u nacionalnom institutu za infektivne bolesti "Lazaro Spalancani", javio je AFP. Taj lekar, čije ime nije navedeno, radio je u jednoj dobrotvornoj klinici za žrtve ebole i tamo je i zaražen.

Ministarka zdravlja Beatriće Lorencin je pružila uveravanja njegovoj porodici da se on dobro oseća.

"Nije imao groznicu niti neke druge simptome tokom noći, a jutros je doručkovao", rekla je ona.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, situacija u Sijera Leoneu je alarmantna što se tiče ebole jer se od nje svakog dana registruje 100 novoobolelih. Broz zaraženih, prema podacima SZO od petka je 6.190 u toj zemlji, uz 1.267 mrtvih.

SZO je saopštila da smrtnost od ebole iznosi 70 odsto u tekućoj epidemiji, najgoroj do sada. Međutim, nekoliko lekara iz zapadnih zemalja koji su oboleli od ebole i bili brzo prebačeni kući, svi su preživeli bolest.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track