(VIDEO) ANALIZA POKAZALA: Džihadi Džon ima dvojnika, pojavljuje se jednom na snimku!
Foto: Reuters

Dželati

(VIDEO) ANALIZA POKAZALA: Džihadi Džon ima dvojnika, pojavljuje se jednom na snimku!

Planeta -
Na to da Džihadi Džon ima ima dvojnika upućuje to što se na snimku vidi još jedan maskirani muškarac. Svima drugima se vidi lice

Nova analiza snimka egzekucije američkog humanitarca Pitera Abdul-Rahmana Kasiga pokazala je da najpoznatiji dželat ISIL, poznatiji kao Džihadi Džon, ima dvojnika i da se Kasig možda tukao s krvnicima.

Analitičari tvrde da uvećani snimci egzekucije pokazuju da je Kasig imao veliku modricu iznad levog oka, piše Dejli mejl.

Analiza takođe pokazuje da su u ubistvu Kasiga i dvadesetak sirijskih vojnika učestvovala 22 dželata, a ne 18, kako se isprva mislilo.

Maskirani koljač skroz desno na snimku je dvojnik Džihadi Džona (Foto: Printscreen YouTube)
Maskirani koljač skroz desno na snimku je dvojnik Džihadi Džona (Foto: Printscreen YouTube)

Na to da Džihadi Džon ima ima dvojnika upućuje to što se na snimku vidi još jedan maskirani muškarac. Svima drugima se vidi lice. Snimak je dug i uglavnom objašnjava uspon ISIL.

Video je navodno snimljen u Dabiku, mestu gde će, prema sunitskim zapisima, doći do prelomne bitke između islama i neprijatelja. Neki kadrovi naknadno su ubačeni i izgleda da je deo gde Džihadi Džon drži Kasigovu glavu snimljen na drugom mestu, pa montiran na pozadinu. Moguće je i da su snimci obrađeni i izmontirani u film u profesionalnom studiju u inostranstvu. Uglavnom, program pomoću kog je film napravljen je veoma skup, kažu analitičari.

http://www.youtube.com/watch?v=lx_u_JQLgbI
http://www.youtube.com/watch?v=6Os9rv7-M-c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track