(VIDEO) TRAGEDIJA RIBARSKOG BRODA: Pronađena tela 11 južnokorejskih ribara
Foto: Reuters

Nema nade

(VIDEO) TRAGEDIJA RIBARSKOG BRODA: Pronađena tela 11 južnokorejskih ribara

Planeta -
Spaseno je samo 7 od 60 ribara, a potragu za telima otežava jaka oluja

MOSKVA - Ruski spasioci pronašli su u Beringovom moru tela 11 ribara sa južnokorejskog ribarskog broda "Orjong-501" koji je potonuo na krajnjoj istočnoj obali Rusije, saopštila je služba za spasavanje na moru ruske luke Petropavlovsk-Kamčatski.

Zvaničnici te agencije rekli su Itar-Tassu da su pronašli tela tri Južnokorejanca, jednog Filipinca i sedmorice Indonežana. Brodovi spasilačke službe su obustavili potragu tokom noći, koja će biti nastavljena u zoru. Potrazi se priključio i avion ruske Federalne bezbednosne službe "Antonov An-26", ali on danas neće poleteti zbog jake oluje i talasa visokih i do pet metara.

Ruski spasioci pronašli su juče četiri prazna čamca za spasavanje sa južnokorejskog ribarskog broda, pa su nade da će 52 osobe koje se vode kao nestale biti pronađene u ledenoj vodi sve manje, prenela je agencija AFP.

Ribarski brod težak 1.753 tone sa 60 ljudi na njemu potonuo je u ponedeljak ujutro u zapadnom području Beringovog mora. Ribarski brod, star 36 godina, plovio je u potrazi za bakalarima kada je zbog nevremena potonuo. Spaseno je sedmoro ljudi, a na brodu su bili ruski inspektor, 11 Južnokorejaca, 35 državljana Indonezije i 13 Filipinaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja