BONZAI DILUJU NA INTERNETU: Nova droga ljude pretvara u zombije!
Foto: Printscreen Heute.at

Policija Austrije na nogama

BONZAI DILUJU NA INTERNETU: Nova droga ljude pretvara u zombije!

Planeta -
Droga predstavlja opasnu mešavinu biljaka, a sadrži veštačke kanabionide i kod konzumenata izaziva trenutno obamrlost, a može izazvati i smrt

BEČ - Austrijska policija nalazi se u stanju pripravnosti zbog nove vrste droge „bonzai“, koja se nedavno pojavila i na teritoriji Austrije, a može se nabaviti i putem interneta!

Samo u gradu Velsu (Wels, pokrajina Gornja Austrija) posle konzumiranja ove droge sedam ljudi je završilo u bolnici. Jedan od pacijenata je u kritičnom stanju i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Policija upozorava da je ovaj opijat vrlo opaasan. „Bonzai“ trenutno važi za naslednika droge „spice“, koja je ranije bila u opticaju. Droga predstavlja opasnu mešavinu biljaka, poznate kao i „bonzai citrus“ ili „bonzai winter boost“, je dostupna putem interneta, a sadrži veštačke kanabionide i kod konzumenata može izazvati ozbiljne nuspojave.

Već povlačenje jednog do dva dima džointa pomešanog sa „bonzaijem“ dovodi do obamrlosti, tromosti i dezorjentisanost. Međutim, kao neželjena dejstva često se javljaju mučnina, povraćanje, stanje straha, halucinacije, grčevi, kao i pojačan rad srca i napadi panike koji čak mogu dovesti i do smrti.

Prema rečima policije, osobe koje su u Velsu zbog ove droge završile u bolnici su velikim delom bile upoznate sa svim dejstvima njenih supstanci, ali su i uprkos tome konzumirali ovo opojno sredstvo.

Policija je saopštila da je zaplenila manju količinu ovog opijata, kojeg je odmah prosledila na dalje analize, kako bi se detaljno utvrdile sve supstance koje sačinjavaju ovu drogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track