MISTERIOZNE SMRTI: Britanski tajkun peti član društva neobično preminulih bogataša
Foto: Printscreen Yt

Novi detalji

MISTERIOZNE SMRTI: Britanski tajkun peti član društva neobično preminulih bogataša

Planeta -
Sve njih povezuje slična smrt, ali i zajedničke večere na kojima su se okupljali u londonskom restoranu Cipriani. Takođe, svi oni su dugovali velike količine novca

LONDON - Posle neobične smrti bakrotiranog britanskog tajkuna Skota Janga, koji je pronađen naboden na ogradu ispod svog prozora u centru Londona, pojavile su se informacije koje bacaju novo svetlo na ovaj neobičan slučaj.

Jang je, prema navodima jednog njegovog prijatelja, nagomilao dug prema ruskoj mafiji i već je jednom visio sa hotelskog prozora. Mafijaši su mu tada navodno rekli da će ga sledeći put baciti ukoliko im ne isplati dug. Inače, u svojim najboljim danima Jang je posedavao bogatstvo koje je procenjeno na 400 miliona funti.

Čak petoricu bogataša povezuje slična i pomalo misteriozna smrt, ali i zajedničke večere na kojima su se okupljali u londonskom restoranu Cipriani (koji se sada zove C London). Takođe, svi oni su dugovali velike količine novca.

Džoni Elikaof (55), bivši suprug TV voditeljke Trini Vudal, nekadašnji rok bubnjar i menadžer grupe Fairground Attraction, umro je prošlog meseca kada je pao s krova šoping centra u zapadnom Londonu.

Milioner u poslu s nekretninama Robert Kurtis (47), koji je nekada bio u vezi sa manekenkom Kapirs, posle bankrota pao je pod voz podzemne železnice u decembu 2012. godine.

Član kobne petorke bio je i ruski tajkun Boris Berezovski koji se na neobjašnjiv način obesio svojim šalom, iako je stručnjak za vešanja i davljenja doktor Bernd Brinkmen tvrdio da tragovi na njegovom vratu upućuju da je ubijen.

Berezovski je, kao i Jang, bio jedan od investitora koji je izgubio mnogo novca u tajanstvenom poslovnom projektu u Rusiji koji su nazivali "Projekt Moskva".

U društvu za stolom u restoranu Cipriani bio je i biznismen Pol Kast, koji je posle propasti svog poslovnog carstva 2010. nađen pod vagonom podzemne železnice.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track