SLAVAN: Sa 17 godina je zaradio čak 72 miliona dolara

Mladi Njujorčanin osam godina trguje akcijama

SLAVAN: Sa 17 godina je zaradio čak 72 miliona dolara

Planeta -
Muhamed Islam kupio stan na Menhetnu i BMW iako nema dozvolu, a drugare iz škole svakodnevno čašćava kavijarom od 400 dolara

VAŠINGTON - Mladi Amerikanac Muhamed Islam (17) iz Kvinsa, u državi Njujork, zaradio je čak 72 miliona dolara, i to nekoliko meseci pre svog 18. rođendana, i to zahvaljujući tome što je još kao devetogodišnjak počeo da trguje akcijama na internetu.Tinejdžer, koji se prvi put oprobao u trgovanju akcijama vrednim svega jedan peni, do svojih miliona došao je dok je redovno pohađao školu, a kako kaže, bavio se biznisom tokom odmora. Kasnije je počeo da trguje naftom i zlatom, što mu je omogućilo priliv ogromnih sredstava. Zahvaljući tome kupio je svojoj porodici luksuzni stan na Menhetnu, a sebi raskošni automobil marke BMW, iako još nema vozačku dozvolu.

Vole ga... Muhamed sa prijateljima
Vole ga... Muhamed sa prijateljima

Pored toga, tinejdžer je izuzetno široke ruke i kad su prijatelji u pitanju, pa ih redovno na odmorima u školi povede na ručak u čuveni restoran „Morimoto“, gde ih časti kavijarom od 400 dolara. Takođe, na njihovoj trpezi nađu se i ostala skupa jela, kao i sveže ceđeni sok od jabuke.S obzirom na to da je zaradio mnogo za svoju porodicu, inače emigrante iz azijskog Bengala, njegov otac napustio je posao i više nema nameru da radi.

Samo najbolje... Raskošna torta i šampanjac
Samo najbolje... Raskošna torta i šampanjac

- Moj tata ne voli mnogo finansije, pa ga ne zanima čime se bavim. Ipak, podržava me iako je mama pomalo skeptična u kom će to pravcu ići - rekao je Muhamed i naglasio da je napravio specijalni biznis plan, u kojem se vodi time da novac pokreće svet.- Ako se novac ne kreće, ako posao ne napreduje, nema ni inovacija, proizvodnje, investicija. Nema rasta, niti trgovine - objasnio je on.

Deviza mu je „Više novca, manje problema“HVALI SE ŽURKAMA S MNOGO ŽENATinejdžer milioner Muhamed Islam često se na svojim blogovima hvali fotografijama i video-zapisima s ekstravagantnih žurki koje organizuje. Pored toga, često je u društvu žena s kojima igra i provodi se. Na svim društvenim mrežama kaže da je „Više novca, manje problema“ njegov pokretački moto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track