Na prodaju američki grad sa jednim stanovnikom
Foto: GLAS

Cena 100.000 dolara

Na prodaju američki grad sa jednim stanovnikom

Planeta -
Najuspešniji ponuđač na aukciji će postati vlasnik poštanskog broja, škole sagrađene još 1905. godine, trosobne kuće, kao i jedinog izvora prihoda u Bjufordu - benzinske pumpe i samousluge

BJUFORD - Jedini stanovnik američkog grada Bjuforda u saveznoj državi Vajoming, Don Semons, dao je danas na prodaju svoju imovinu, a time i čitav pomenuti gradić, pri čemu će potencijalni kupac za početak morati da ponudi najmanje 100.000 dolara.

Najuspešniji ponuđač na aukciji će postati vlasnik poštanskog broja, škole sagrađene još 1905. godine, trosobne kuće, kao i jedinog izvora prihoda u Bjufordu - benzinske pumpe i samousluge, prenela je agencija AP. Semons, koji se godinama naziva vlasnikom i gradonačelnikom Bjuforda, kupio je taj gradić 1992. i tu se doselio zajedno sa ženom i sinom, ali budući da mu je žena preminula pre nekoliko godina a sin se iselio, Semons kaže da je vreme da i on napusti jedan od najmanjih gradova u SAD.

Bjuford je izgrađen tokom šezdesetih godina 19. veka, u vreme izgradnje transkontinentalne železnice, a pre nego što je pruga preusmerena imao je čak 2.000 stanovnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track