(VIDEO) DRAMA U NJUJORKU: Ubio dva policajca, pa pucao sebi u slepoočnicu!
Foto: Printscreen Yt

Brutalna egzekucija

(VIDEO) DRAMA U NJUJORKU: Ubio dva policajca, pa pucao sebi u slepoočnicu!

Planeta -
Osumnjičeni za napad je pobegao u obližnju stanicu metroa, gde se ubio pucnjem u slepoočnicu

NJUJORK - Dvojica njujorških policajaca ubijena su u subotu u Bruklinu, a lokalni mediji navode da je napad izvršen u "stilu egzekucije".

Američki mediji su javili da je napadač pucao na policajce dok su sedeli u patrolnim kolima u Bruklinu i da se sve dogodilo oko 15 časova po lokalnom vremenu.

Kako su saopštile vlasti, osumnjičeni za napad je pobegao u obližnju stanicu metroa, gde se ubio pucnjem u slepoočnicu.

Napadač se skrivao u jednoj kući, zatim je izašao ispred partolnih kola i otvorio vatru, piše "Njujork dejli njuz", dodajući da je ovu priču potvrdilo nekoliko svedoka.

Agencija AFP podseća da je nedavno njujorška velika porota donela odluku o nepodizanju optužnice protiv policajca belca, koji je prilikom hapšenja ugušio nenaoružanog Afromerikanca, što je izazvalo gnev građana.

Na hiljade ljudi preplavilo je ulice Njujorka posle te odluke, koja je usledila nedelju dana posle odluke velike porote u državi Misuri da se ne podigne optužnica protiv belca policajca koji je ubio crnog tinejdžera Majkla Brauna u gradu Fergusonu.

U SAD se već duže vremena vodi žestoka debata o odnosu snaga bezbednosti prema Afroamerikancima, kao i o preterano agresivnim akcijama policije.

http://www.youtube.com/watch?v=icCjADMBfl0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track