ŠOK ZA MAJKU: Prepoznala sina (3) kog je u ISIL u Siriju odveo otac Bošnjak
Foto: Fb

Potraga za detetom

ŠOK ZA MAJKU: Prepoznala sina (3) kog je u ISIL u Siriju odveo otac Bošnjak

Planeta -
Lidija Sorano je poslednji put videla sina kad ga je otac odveo navodno u posetu porodici u Bosni i Hercegovini, a zapravo u logor terorista ISIL

SARAJEVO - Kubanka Lidija Sorano, čiji je bivši muž, bosanski džihadista, poginuo boreći se za ISIL, prenerazila se kad je prepoznala njihovog sinčića na fotografiji sa sirijskog ratišta.

Lidija, koja je živela u Italji sa suprugom Ismarom Mešinovićem, državljaninom Bosne i Hercegovine, više od godinu dana vodi ogorčenu pravnu borbu da vrati svog sina, malog Ismaila. Nesrećnica godinu dana nije znala šta joj se zbiva s detetom, kojeg je bivši muž odveo, da bi ga sad videla kako sa starijim muškarcem pozira na fotografiji napravljenoj u Siriji, u logoru zloglasne ISIL, piše italijanska Republika.

Lidija je poslednji put videla svog sina pre godinu dana, kad ga je otac Ismar odveo malo kod rodbine u Bosnu.

"Vodim ga do mojih na nekoliko dana, ne brini", kazao joj je i odveo malog, piše Republika. Lidija pojma nije imala da Ismar namerava da se pridruži džihadistima. Ali jeste, i odveo je i malog. Poginuo je 4. januara u borbi sa sirijskom armijom. Dečak je ostao u "kalifatu" i postao instrument najstrašnije džihadističke propagande. Za čoveka koji ga vodi za rukicu italijanska policija navodi da je Bošnjak s inicijalima S. Č.

“To je moj sin, poznajem svoje dete”, rekla je Lidija policiji u Italiji tokom ispitivanja.

Republika piše da je Ismara Mešinovića zavrbovao džihadista Bilal Bosnić, koji se nalazi u pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track