PREKINULA VENČANJE: Ova mlada je oduševila svet, evo i zašto!
Foto: Twitter

U čast žrtava talačke krize

PREKINULA VENČANJE: Ova mlada je oduševila svet, evo i zašto!

Planeta -
Na dan svog venčanja odlučila je da poseti mesto tragedije gde se dogodila talačka kriza koja je trajala 16 sati

SIDNEJ - Građani Australije i dalje pokušavaju da prebole strašnu nesreću koja se dogodila pre nedelju dana, kada je dvoje ljudi poginulo tokom talačke krize koja je trajala duže od 16 sati.

Među njima je i muslimanska mlada koja je na dan svog venčanja odlučila da poseti mesto tragedije, prenosi Dejli Mejl.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Manal Kasem (23) je sa mladoženjom Mahoda Homaisijem došla na trg Martin Place i položila cveće u čast svih koji su stradali toga dana. Stotine iznenađenih posmatrača je nagradilo ovaj potez aplauzom, jer ih je potez ove muslimanke oduševio.

Ona je bila obučena u belu venčanicu i nosila je tradicionalni hidžab sa velom, kada je među hiljade drugih na trgu, spustila i svoj venčani buket.

Naoružani napadač je držao u jednom kafiću u Sidneju taoce, pri čemu je u prozoru lokala bila istaknuta islamska zastava. Veliki broj uplakanih i potresenih građana okupljalo se ispred kafića “Lint”, kako bi položili cveće u znak sećanja na žrtve ovog jezivog incidenta.

Osumnjičeni Man Haron Monis nije povezivan s terorizmom, ali je imao kriminalnu prošlost. Optužen je da je bio saučesnik u ubistvu bivše žene, a protiv njega je podneto 40 prijava za seksualno zlostavljanje.

http://www.youtube.com/watch?v=NXVjMjMlCBg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track